Automoto
SPORTOVI
Automoto
šteta...

Najbolja hrvatska reli-posada nenadano odustala, vozač objasnio što se dogodilo: "Tu je bio naš kraj"

Nažalost, automobil hrvatske posade pokvario se pod nerazjašnjenim okolnostima.

Nakon četiri brzinska ispita na Croatia Rallyju, trećoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, u vodstvu je Belgijac Thierry Neuville (Hyundai), koji je potvrdio da mu najbolje leže asfaltne podloge, dok je Finac Kale Rovanperä, koji je vodeći u ukupnom poretku SP nakon dva relija, odustao već na prvom brzincu.

Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa +7.3 sekundi zaostatka je drugi, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 12.3 sekundi slabijim vremenom je na trećoj poziciji na polovici prve etape.

Pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od +25.3 sekunde je na četvrtom mjestu.

Prodan: "Auto jednostavno ne radi"

U petak prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su bila četiri brzinska ispita, a još četiri su u poslijedpodnevnom programu.

gol expired VIDEO Gledatelji potrčali upomoć unesrećenom finskom vozaču: Završio je duboko u provaliji divider

Viliam Prodan (Ford Fiesta), koji je od šest hrvatskih posada bio najbolji na prvom brzinskom ispitu, odustao je u trećoj etapi zbog mehaničkog kvara na automobilu.

"Prvi brzinac odradili smo solidno, bez pretjerivanja. Na pola drugog brzinca auto je ušao u safe mode. Tu je bio naš kraj. Ne znam što se događa, čekamo inženjere da se priključe na automobil i vide što je. Dečki u boksu nemaju pojma, auto jednostavno ne radi. Ako se da otkloniti nastavljamo sutra, ako ne idemo u publiku. Sretno svima dalje", reka je Prodan u obraćanju na svom Facebooku.

Tako je nakon četiri brzinca od Hrvata najbolji Krešimir Ravenščak na 48. mjestu (Ford Fiesta/ +8:48.4), 52. je Željko Magličić (Ford Fiesta/ +9:21.0), na 55. poziciji je Martin Ravenščak (Ford Fiesta/ +9:33.0), do njega na 56. i 57. mjestu su Mateo Butorac (Peugeot 208/ +9:56.2) i Ivica Siladić (Ford Fiesta /+10:52.4).

Bogat program u subotu i nedjelju

Na Croatia Rallyju trebao je nastupiti i jedan od najboljih hrvatskih vozača Niko Pulić, koji je bio prijavljen je za elitnu, WRC kategoriju, ali je zbog koronavirusa morao odustati.

gol expired Oglasio se mladi Finac nakon izlijetanja: Otkrio zbog čega je izletio sa staze divider

Croatia Rally, najveće i najznačajnije automobilističko natjecanja ikad održano u Hrvatskoj, će se voziti od petka do nedjelje na lokalnim cestama Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije na ukupno 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima.

Vozačima zasigurno neće biti lako jer će brojne promjene asfalta iziskivati pronalazak optimalnog podešavanja vozila, a važnu će ulogu odigrati i gume.

U petak se vozi osam brzinskih ispita, još osam brzinaca je u subotu, a četiri u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider