Automoto
SPORTOVI
Automoto
mlada relijaška zvijezda

VIDEO Gledatelji potrčali upomoć unesrećenom finskom vozaču: Završio je duboko u provaliji

Rovanpera je završio duboko u provaliji, a svjedoci su odmah pritrčali.

Prvi dan Croatia Rallyja obilježilo je izlijetanje mladog finskog vozača Kallea Rovanpere, 20-godišnjaka vodećeg u ukupnom poretku WRC-a.

Rovanpera je izletio u jednom zavoju već u prvoj etapi. Isti zavoj zamalo je skupo koštao i iskusnog Sebastiena Ogiera, sedmerostrukog prekaljenog prvaka koji je zaplesao na istom mjestu.

No dok se legendarni Francuz izvukao, talentirani Finac nije. Završio je duboko u provaliji, a upomoć su mu odmah pritrčali gledatelji. Neki od njih pretrčali su i cestu da bi pomogli Rovanperi. Od organizatora smo dobili video na kojem se vidi kako je to izgledalo.

gol expired Pogledajte kako se razbila mlada reli-zvijezda: Slike iz Hrvatske obilaze svijet, auto u lošem stanju divider

Srećom, Rovanpera i njegov suvozač Jonne Haltunen bez većih su se problema izvukli iz automobila koji je dobrano smrskan. Vidjet ćemo hoće li moći nastaviti utrku.

Prema pravilima, Finac može nastaviti utrku ako suci ustvrde da je automobil nakon nesreće i popravka siguran. No uz to dolaze i visoki penali, pa su Rovanperini snovi o pobjedi u Hrvatskoj praktički gotovi.

"Jako mi je žao zbog tima, bila je ovo moja pogreška i učit ću iz ovoga. Mehaničari će provjeriti auto kad se vratimo u servisnu zonu da vide mogu li ga popraviti za sutra", napisao je na Twitteru.

gol expired Oglasio se mladi Finac nakon izlijetanja: Otkrio zbog čega je izletio sa staze divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider