Automoto
SPORTOVI
Automoto
završio je u provaliji

Pogledajte kako se razbila mlada reli-zvijezda: Slike iz Hrvatske obilaze svijet, auto u lošem stanju

Vodeći relijaš svijeta nije izdržao ni pet kilometara u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kalle Rovanpera izdržao je tek nešto manje od pet kilometara na Croatia Rallyju. Mladi Finac, vodeći u ukupnom poretku, izletio je već u prvoj etapi Rude - Plešivica.

Mladi 20-godišnji Finac vodeći je u ukupnom poretku, iako još bez slavlja u reliju, a u Hrvatsku je stigao uzbuđen zbog svog prvog relija kompletno na asfaltu. Nadao se da će baš u Lijepoj Našoj ostvariti prvu pobjedu.

No nezgodan zavoj, koji je zamalo s ceste izbacio i legendarnog Sebastiena Ogiera, prekaljenog Francuza sa sedam naslova prvaka u karijeri, bio je koban za Rovanperu.

gol expired Ovako je mladi vozač relija govorio prije izlijetanja, bio je uzbuđen zbog dolaska u Hrvatsku: "Jako je lijepo ovdje" divider

Službeni WRC objavio je snimke iz kokpita koje pokazuju kako je Rovanpera izletio. Pogledajte ih OVDJE.

Srećom, sigurnost u reliju napredovala je do te razine da su se Rovanpera i suvozač bez problema izvukli iz automobila. Vozač se uskoro nakon nesreće oglasio na društvenim mrežama potvrdom da je sve u redu.

gol expired Vodeći relijaš svijeta razbio se u Hrvatskoj: Mlada senzacija oglasila se nakon izlijetanja, veliki problemi i za legendu! divider

Njegova nesreća brzo se počela dijeliti po društvenim mrežama, učas se među fanovima automotosporta pročulo da je Rovanpera rano izletio utrku. Automobil je poprilično oštećen, vidjet ćemo može li ga Rovanperin tim pokrpati do sutra.

Prema pravilima, Finac može nastaviti utrku ako suci ustvrde da je automobil nakon nesreće i popravka siguran. No uz to dolaze i visoki penali, pa su Rovanperini snovi o pobjedi u Hrvatskoj praktički gotovi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider