Automoto
SPORTOVI
Automoto
PREKRASNA POSVETA

Breenov tim odao počast svom vozaču: "Bio je više od vozača, dotakao je sve ljude koje je upoznao"

Reli momčad Hyundaija oprostila se od svog tragično stradalom vozača, Craiga Breena.

Craig Breen (Foto: Profimedia)

Ovogodišnji WRC Croatia Rally bit će u potpunosti u znaku Craiga Breena, tragično nastradalog irskog vozača, koji je izgubio svoj život na cestama Hrvatskog zagorja.

Uistinu je nevjerojatan splet okolnosti u kojom se njegova pogibija dogodila i teško je to shvatiti, ali i prihvatiti. Posebno onima koji su ga poznavali i koji su s njim surađivali.

Prekrasan oproštaj Craigovog tima

Tu se prije svega misli na njegov Hyundai Motorsport tim, iz kojeg je danas stigla poruka posvete, ali i posljednjeg pozdrava sjajnom vozaču, ali isto tako i sjajnom čovjeku.

Nju ćemo prenijeti u cijelosti.

"Realnost onoga što se jučer dogodilo nas još nije potpuno pronašla i nećemo to moći prihvatiti još neko vrijeme. Svi ovdje u Alzenau itekako osjećaju gubitak našeg timskog kolege i prijatelja Craiga. Okruženi smo ljudima koji prolaze kroz jedno teško vrijeme.

Kad kažemo da je on bio itekako vrijedan i cijenjen član našeg tima smo samo zagrabili površinu. Craig je imao duboku strast prema reliju. Bio je više od vozača, bio je zaljubljenik u ovaj sport. Bio je netko nevjerojatno iskren prema onome što radi i uvijek je imao sve karte na stolu, a to je dotaklo puno ljudi koje je upoznao. Na jedan jedinstven način je birao riječi, a njegove izjave na kraju utrka su uvijek bile pravi hit.

Craig je isto tako bio fenomenalan vozač. Ostalo je jako puno zabilježenih trenutaka, kako iz našeg tima, tako i sa samih utrka, ali na reliju u Švedskoj je pokazao tko je uistinu. Odradio je nastup na svom vrhuncu i samo nas podsjetio na sjajan talent koji posjeduje. Taj podij nam je puno značio kao timu, no možete vidjeti koliko je značio njemu. 

Jasno je kako cijela reli zajednica i šire osjeća ovaj veliki gubitak. Žaljenje i tuga koju ćemo vidjeti idućih dana je samo potvrda toga kakav čovjek je Craig bio. Ostaje mu velika ostavština unutar Hyundai Motorsport tima, ali i šire u zajednici. Teško je to sve staviti u riječi. Počivaj u miru, prijatelju!"

Za sada još ne znamo na koji će način Breenu biti odana počast od strane organizacije hrvatskog relija, no nešto će se svakako dogoditi. Jedan odličan prijedlog imali smo priliku već pročitati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider