Automoto
SPORTOVI
Automoto
TIMSKI KOLEGE

Bivši svjetski prvak tuguje: "Dopisivali smo se i u jednom trenutku mi nisi odgovorio"

Estonski reli vozač i timski kolega tragično stradalog Craiga Breena, Ott Tanak, u velikom je šoku.

Ott Tanak i Craig Breen (Foto: Profimedia)

Svijet sporta u apsolutnom je šoku nakon tragične smrti irskog reli vozača Craiga Breena, koji je danas nastradao na cestama u Hrvatskom zagorju, gdje je odrađivao testiranje pred reli koji će se održati idućeg vikenda.

Prije tragedije bio je šesti na Svjetskom prvenstvu u WRC-u. Breen je ove godine trebao treći put nastupiti na WRC Croatia Rally natjecanju. 2021. godine zauzeo je osmo mjesto, a prošle godine četvrto.

Došao s velikim ambicijama

U Zagreb je kao vozač Hyundai Motorsport tima došao s visokim ambicijama, dijelom zbog drugog mjesta u Švedskoj, a dijelom zbog sjajne lanjske utrke u Hrvatskoj.

Cijela zajednica je šokirana, a među prvima se javnosti oglasio jedan od najboljih vozača svijeta.

"Dopisivali smo se i u jednom trenutku mi nisi odgovorio. Nedostajat ćeš mi prijatelju. Ne mogu vjerovati da ovo pišem sada. Život može biti tako krhak i nepravedan... Ne mogu vjerovati da smo te izgubili prijatelju!", napisao je Breenov bivši momčadski kolega i svjetski prvak iz 2019. Estonac Ott Tänak.

Iako su na stazi konkurenti, reli vozači su uglavnom međusobno u jako dobrim odnosima i nerijetko se druže.

Očito je između Tanaka, trenutno četvrtog u poretku svjetskog prvenstva, i preminulog Breena postajao vrlo blizak odnos. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider