Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spremni za novi iskorak

Wilbek: Izvanredni ste; Kauboji: Danska nije Hansen, ali ovo trebamo dobiti!

Još samo nekoliko sati ostalo je do novog povijesnog okršaja Hrvatske i Danske. Posljednji put nanijeli smo im najteži poraz u svim dosadašnjim međusobnim susretima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema sumnje da su Danci puno oprezniji nego na Igrama u Londonu, kada su doživjeli debakl. Wilbek tu utakmicu nikad neće zaboraviti, čak je i pomišljao na mirovinu, ali ostao je na izborničkoj klupi i doveo Dansku do polufinala bez ijedne izgubljene utakmice.

>> 'Još niste vidjeli najbolju igru Hrvatske, ja sam uvijek pobjednik!'

>> Pogledajte što je general Gotovina u SMS-u poručio Goluži i igračima!

''Ovo je još jedna velika utakmica i nije lako reći što će se dogoditi. Mislim da je Hrvatska blagi favorit, imaju vrlo darovite i talentirane igrače koji igraju kao momčad. Sve što su dosad odigrali u obrani, napadu i kontranapadima izgledalo je vrlo dobro. Mislim da Hrvatska ovaj put neće pobijediti s 11 razlike, a to je bila jedna od najboljih izvedbi koju sam u životu vidio'', poručio je Ulrik Wilbek.

Utakmica je na rasporedu u još jednom kasnom terminu, u 21.30. Kako smo do sada bili briljantni, nemamo razloga za brigu. Igrači će sigurno biti motivirani i spremni. Pitanje je jedino možemo li i Dancima priuštiti hladan tuš. To bi bilo nešto na tragu generacije iz Portugala.

''Već smo odigrali nekoliko utakmica u kasnom terminu tako da smo se već navikli. Mi samo trebamo odigrati svoju igru, vrhunsku obranu i polukontru. Tada nećemo imati problema. Taktički smo se pripremili za njihove najjače igrače i ako se toga budemo pridržavali, proći ćemo u finale. Sigurno da im je Hansen najvažniji igrač, ali nije jedini koji nas može pobijediti. To su i dokazali na ovom prvenstvu, imaju sve pobjede, a Hansen im nije najbolji igrač'', izjavio je Damir Bičanić.

''Dobro smo ih razvalili prije četiri mjeseca. Sad je jedna utakmica koja nam daje medalju, a Danci su ovdje bez Mogensena i Knudsena koji su igrali u Londonu. Samim time bi mogli reći da su slabiji, ali to ništa ne znači. Zna se koga imaju, zna se da je pokretač svega Hansen. Eggert i Lindberg će pokušati zabiti što više lakših golova s krila, jer igru baziraju kao i mi na jednoj pokretljivoj 6-0 obrani. Iza imaju Landina koji je među tri najbolja vratara na svijetu. To je momčad koja je aktualni europski prvak, ali mislim da bi mi tu utakmicu trebali dobiti'', objasnio je Lacković.

Dosad smo pobijedili Dance osam puta u 13 međusobnih okršaja, ali samo jednom kada se direktno odlučivalo o medalji. Skandinavci su tu uspješniji, slavili su tri puta. No, ova reprezentacija zrači jednom drukčijom energijom i poletnošću. Onom koja je ispratila Francuze u mirovinu, pa zašto onda ne bi još jednom prizemljila i Dansku...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider