Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sestra je obećavala, ali...

VIDEO Upoznajte novu hrvatsku skijašku senzaciju: Nisu Kostelići nego Zubčići

Kada netko sa startnim brojem 64 na kraju osvoji sedmo mjesto, i to kao drugi najmlađi natjecatelj, onda automatski postane priča dana. Svjestan je toga i Filip Zubčić, nova hrvatska skijaška senzacija, ali poručuje kako je on svoj cilj davno zacrtao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za 21-godišnjeg Filipa Zubčića, senzacionalan uspjeh na jednoj od najprestižnijih utrka veleslalomskog kalendara bio je ispunjenje snova. Pogotovo druga vožnja u kojoj je, uz sve silne zvijezde, ostvario fantastično drugo vrijeme.

"Da, stvarno...to je cilj svakog skijaša da u drugoj vožnji uđe prvi i da stoji što duže u onom 'leader boxu' i da sam isprati druge skijaš i vodi što duže."

Je li te prođu trnci sad kad se toga sjetiš?

"Pa da, ono...to je baš fenomenalan osjećaj."

A iza širokog osmijeha, ovaj mladi skijaš skriva godine rada i napornih treninga. Uspjeh u Alta Badiji mnoge je podsjetio na uspjeh Ivice Kostelića. Prije gotovo 14 godina baš je sa startnim brojem 64 osvojio slalom u Aspenu.

"Pa ne gledam ja to tako. Ja sam sve to skromno prihvatio jer jednostavno, nije meni ovo bio životni cilj, da budem sedmi. Meni je životni cilj da budem na postolju, da pobjeđujem Svjetske kupove, tako da je ovo tek jedna sitnica koju sam napravio."

A Filipova najveća podrška je dvije godine mlađa sestra Tamara. I ona je obećavala mnogo - harala je omladinskom konkurencijom, ali ju je zaustavila teška ozljeda ramena. Sada ona broji bratove ozljede.

''Dvije godine zaredom je bilo rame u pitanju, prije toga je imao veliku ozljedu bedrene kosti, ali evo, uspio se vratiti'', kaže Tamara Zubčić.

I zaraditi bezbroj čestitki i pohvala. Posebno pamti one od Ivice Kostelića i još jednog velikana.

"Čestitao mi je Beni Raich na primjer, to mi je baš bilo super jer je on...on je kralj jednostavno, on je legenda'', kaže Filip.

A hoće li ikada dostići njegove razine, Filip se ne opterećuje, a možda baš takav - neopterećen - opet iznenadi već za dva tjedna na Sljemenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider