Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Hrvatska je velika'

VIDEO Veselin Vujović otvoreno o podbačaju Hrvatske u Riju

Pred nama je nova rukometna sezona. Za hrvatskog prvaka, PPD Zagreb počinje već sutra prvom utakmicom u Seha Ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener „zagrebaša“ Veselin Vujović ljeto je proveo u Riju kao izbornik Slovenije, te nam je otkrio kako je doživio hrvatski nastup na Olimpijskim igrama i što očekuje od Zagreba u novoj sezoni.

Veselin Vujović nakon Olimpijskih Igra, gdje je vodio reprezentaciju Slovenije, vrlo se kratko odmarao, jer nova klupska sezona počinje već sutra utakmicom Seha Lige i nastupom protiv našičkog Nexsea. Momčad Zagreba pojačala se s tri slovenska reprezentativca, a u redovima „zagrebaša“ ponovno je Igor Vori i jedino je pitanje kako sada sve to uklopiti u cjelinu.

„Zasad smo daleko od onog Zagreba koji je očekujem. Čeka nas utakmica sutra u jako nezgodnom trenutku. Trudit ćemo se da pobijedimo što je na kraju krajeva i naša obaveza i dužnost, i da opet nekako dobrim korakom krenemo u sezonu“, kaže Vujović.

Veselin Vujović: Hrvatska u Riju nije ostvarila dobar rezultat, ali nije ni smak svijeta

Momčad u sezonu kreće bez ozlijeđenih Šebetića i Pavlovića. A Stevanović i Horvat još zbrajaju dojmove s nastupa na Olimpijskim igrama. Ipak trener se nada kako su njegovi igrači već zaboravili rukometni debakl iz Rija.

„Ne mogu reći da je to debakl hrvatskog rukometa. Nije to dobar rezultat, ali nije ni smak svijeta. Mislim da treba biti miran, u svemu tome ima puno sjajnih reprezentacija. Hrvatska je jedna velika reprezentacija i vi ćete to već na sljedećem velikom natjecanju pokazati.“

S druge strane Slovenci jesu zadovoljni sa onime što ste Vi napravili sa njihovom reprezentacijom na OI?
„Pa Slovenci jesu, ali nije Veselin Vujović. Više bih volio da sam ja zadovoljan, a oni što god hoće. U svakom slučaju imaju koncept, jer nismo mi ni smatrali da ćemo osvojiti medalju na Olimpijadi, jer smo htjeli napraviti dobar rezultat da se afirmiramo i povratimo autoritet u Europi.“

Ipak, reprezentacija je trenutno u drugom planu, a Vujovića čeka nova sezona na klupi Zagreba, a navijači ponovno očekuju dobre utakmice i u Ligi Prvaka i Seha Ligi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider