Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvije dominacije

Spremite se za nerviranje: Hoće li nas Francuzi ili ćemo mi Španjolce?

Danas počinje Svjetsko prvenstvo rukometaša u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Opet će cijela Hrvatska emotivno proživljavati utakmice rukometaša. Taj siječanj je rukometni mjesec. Kakav nogomet, kakav Australian Open. Hrvati će mislima biti u Španjolskoj...

No, što mogu Kauboji? Problem leži u činjenici što igramo u skupini D s domaćinima, jednim od najvećih favorita SP-a uz Francusku i Dansku. Eventualno drugo mjesto donosi nam u nokaut fazi Srbiju, Poljsku ili Sloveniju u osmini finala, a ukoliko Hrvatska prođe dalje slijede – Francuzi.

>> Sretno Kauboji: Pogledajte što su na odlasku poručile rukometne zvijezde!

>> Hrvatski rukometaš godine: Balić će nam nedostajati na SP-u!

Da, opet ti prokleti Francuzi koji će vjerojatno biti prvi u skupini s Njemačkom, Crnom Gorom, Tunisom, Argentinom i Brazilom, a onda proći osminu finala gdje bi mogli dobiti Rusiju, Katar, Island ili Makedoniju (Danska će biti broj 1 u skupini B).

Izjave naših igrača is stručnog stožera kako žele među osam nisu slučajne. Stvar bi mogla izvući pobjeda protiv Španjolaca u posljednjoj utakmici u skupini. Ako to tada budemo na visini zadatka i tada pobijedimo domaćina pred svojim navijačima u madridskoj hali Caja Magica, Hrvatskoj se otvara prolaz – bez Francuza.

Španjolci otvaraju Svjetsko prvenstvo večeras u 19 sati protiv Alžira. Šterbik je na vratima, Tomas na desnom krilu, a tamošnji mediji najavljuju izbornikova sina na lijevom krilu. Hoće li Rivera opravdati povjerenje Rivere vidjet ćemo ubrzo. Aguinagalde je na crti, a Entrerrios, Sarmineto i Maqueda na vanjskim pozicijama.

Hoće li Španjolci samljeti sve u skupini kao domaćini ili će pasti pod pritiskom? Stručnjaci vjeruju u ovo prvo, a mi se nadamo kako će im Kauboji zapapriti i tako izbjeći crni scenarij s Francuzima.

Pobijedili su nas toliko puta u najvažnijim susretima da se s pravom bojimo mogućeg okršaja s najboljom generacijom u povijesti sporta. Spasiti nas može neko novo 'hrvatsko čudo' ili nastavak naše dominacije protiv Španjolaca.

U anketi desno od članka možete glasovati za vaš idealan rasplet skupine D.

Hrvatska u skupini D:

12. siječnja (subota): Australija (16.45h)
14. siječnja (ponedjeljak): Alžir (16.45h)
15. siječnja (utorak): Mađarska (21.15h)
17. siječnja (četvrtak): Egipat (21.15h)
19. siječnja (subota): Španjolska (19.00h)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider