Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Korak po korak

Sretno Kauboji: Pogledajte što su na odlasku poručile rukometne zvijezde!

Hrvatski rukometaši otputovali su na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku bez vođe – Ivana Balića.

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u skupini D Svjetskog prvenstva kojoj će domaćin biti Madrid. Naši najveći konkurenti u skupini bit će baš domaćini koji sutra otvaraju s Alžirom, no neće biti lako ni protiv Mađarske i Egipta. Lagana utakmica očekuje se tek na otvaranju s Australcima ove subote.

>> Goluža odabrao putnike za Svjetsko prvenstvo: Možda se Balić vrati...

>> Hrvatski rukometaš godine: Balić će nam nedostajati na SP-u!

>> Velikan i tri mlada asa: Poker zvijezda koje bi mogle obilježiti SP u rukometu

Nažalost, u dijelu smo kostura s Francuzima s kojima se možemo sastati u četvrtfinalu. Da bismo njih izbjegli moramo biti prvi u skupini ispred Španjolaca. Naravno, sve uz pretpostavku da će Francuzi biti prvi u skupini s Nijemcima, Makedoncima, Tunisom, Argentinom itd...

Bez Ivana Balića i s ovakvim mogućim raspletom, naši su rukometaši nikad oprezniji u izjavama uoči velikog natjecanja.

''Očekivanja su velika, kao i uvijek. No, ovaj put ćemo ići utakmicu po utakmicu. Ima tu mladih kojima je ovo prvo prvenstvo, imamo sitnih problema, treće je to natjecanje u godinu dana... Prvi cilj je četvrtfinale'', rekao je ekipi Dnevnika Nove TV Blaženko Lacković u zagrebačkoj zračnoj luci.

''Ja imam problema s prstom, Horvat je iskrenuo zglob, Čupić ima sitnih problema, tu su kratke pripreme...'', rekao je Lac napomenuvši kako su Kauboji prošle godine uzeli dvije bronce, na EP-u u Srbiji i na OI u Londonu.

Protivnike još nisu proučavali. O Španjolcima i Mađarima se sve zna, ali gradivo će se ponoviti kad stignu u Madrid. U Umagu se radilo najviše na fizičkoj spremi, a sad će doći na red lopta.

Ivano Balić?

''Teško mi je o tome pričati. On je bio taj koji je vodio ovu ekipu, bit će malo čudno bez njega, ali vjerujem da ćemo ga vidjeti u dvorani'', poručio je Lac.

Drago Vuković će zbog izostanka svog dobrog prijatelja dobiti više prostora u igri.

''Valjda ćemo proći grupu, a dalje ćemo vidjeti što će biti. Egipat je iznenadio Srbiju i ne treba nikoga podcjenjivati. U nokaut fazi svatko može pobijediti svakoga,''oprezan je Drago koji kaže kako ne osjeća pritisak zbog mijenjanja Balića.

Slavko Goluža kaže kako je realnost samo da daju maksimum od sebe. Zadvoljan je kratkim pripremama i pjesmom na posljednjem treningu u Istri.

''Znamo koliko smo znoja prolili. Ja sam zato veliki optimist'', kaže izbornik.

Domagoj Duvnjak je spreman.

''Dobro smo se pripremili. Spremni smo i jedva čekamo da počne SP. S Australcima neće biti problema, ali već u drugoj utakmici je Alžir koji igra divlju 3-3 obranu. Onda dolaze te tri jake ekipe Mađarska, Egipat i Španjolska. Pogledat ćemo par videa i dobro se pripremiti. Egipat je pobijedio u pripremnoj utakmici Srbiju 16 razlike'', upozorio je Dule i dodao:

''Prvi put nema Ivana, ali ja ću dati sve od sebe. Zdrav sam i neka tako ostane.''

Na prvenstvu će nam jako trebati raspoloženi Mirko Alilović.

''Očekivanja javnosti su velika kao i uvijek kada smo mi u pitanju. Idemo utakmicu po utakmicu. S Alžirom treba biti oprezan. Egipat je dobio Srbiju, a s Mađarima i Španjolcima ćemo se boriti za prva dva mjesta u skupini. Ja sam spreman, dobra je sezona iza mene, motiviran sam i neće biti problema što se mene tiče.

Sretno Kauboji!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider