Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izbor GOL.hr-a

Velikan i tri mlada asa: Poker zvijezda koje bi mogle obilježiti SP u rukometu

Njih četvorica imaju sve predispozicije da obilježe Svjetsko prvenstvo rukometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U predvečerje smotre u Španjolskoj odabrali smo zvijezde koje bi mogle obilježiti natjecanje, izostavivši pritom neke likove koji su u ovakvim najavama standardni (primjerice Laszlo Nagy) i one kojima se proriče velika budućnost, poput Argentinca Simoneta, naprosto iz razloga jer ne vjerujemo da njihove reprezentacije mogu napraviti ozbiljniji rezultatski iskorak, a samim time i oni ostaviti veliki trag na turniru.

Xavier Barachet - predvodnik novog francuskog vala

Kraj iznimno jakog domaćina Francuzi nisu glavni favoriti, a premda su im glavne uzdanice već godinama "na izdisaju", i u Španjolskoj bi trebali igrati veliku ulogu. Omeyer, Dinart, Karabatić, Narcisse - svi su oni etablirana rukometna imena, ali jedan čovjek razvija se sve bolje i već duže vremena kraj živog Jeromea Fernandeza dobiva veliku minutažu na poziciji desnog vanjskog. Xavier Barachet odlični je ljevak koji cijelu karijeru igra u Chamberyju, a iako su mu tek 24 godine, već ima dva svjetska i jedno europsko zlato. Naravno, igrao je i na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje je Onestin stroj bio fenomenalan.

Mikkel Hansen - danski miljenik nacije

I pred njim su najbolje rukometne godine, tek je godinu dana stariji od Baracheta, a eksplodirao je nakon što se iz Barcelone vratio u Kopenhagen, gdje mu je karijera procvala. Najbolji je lijevi vanjski na svijetu, motor Danske, što se zorno vidjelo lani na Europskom prvenstvu u Srbiji, gdje je Wilbekova družina odjurila do zlata. Bio je najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Švedskoj prije dvije godine, kada su Danci osvojili srebro. Za partije koje je tijekom 2011. pružao u reprezentaciji i klubu Svjetska rukometna federacija proglasila ga je igračem godine. Hansen je najpopularniji danski sportaš, on je danas ono što je u svojim najboljim danima u Hrvatskoj bio Ivano Balić. Dovoljno je iskusan, a kvalitete ionako ima na bacanje.

Arpad Šterbik - "vječni" brončani glavna je uzdanica Furije u zlato

Vojvođanski Mađar već godinama je jedan od najboljih svjetskih vratara, a poslije osam sezona u glavnom rivalu Ciudad Realu ljetos je pojačao Barcelonu. S Jugoslavijom je u Egiptu 1999. i Francuskoj 2001. osvojio bronce, a tercet trećih mjesta zaokružio je na zadnjem SP-u, u Švedskoj 2011., kada je sa svojom trećom "domovinom" Španjolskom u dvoboju za broncu porazio domaćine. Šterbik je nakon dolaska u Veszprem uzeo mađarsko državljanstvo, ali za njihovu reprezentaciju nikad nije nastupio. U 34. godini života sanja prvo zlato, nakon što je igračku karijeru uveo u sasvim mirne vode potpisom ugovora za Barcu do 2016. godine.

Domagoj Duvnjak - na prvom turniru bez idola Balića ne smije razočarati

Prvi put otkako igra za reprezentaciju Dule će nastupiti bez svog idola i čovjeka od kojeg je najviše učio - Ivana Balića. Duvnjak će prvog dana lipnja proslaviti 25. rođendan u reprezentaciji je standardan od SP-a u Njemačkoj 2007., ima pet medalja, ali nijedno zlato. Zbog izostanka Balića teret na Duvnjakovim leđima bit će kudikamo veći nego na proteklim turnirima i ne uspije li izdržati, bit će gadno. Duvnjak je od odlaska u HSV silno napredovao, ali zna zakazati u supervažnim utakmicama - protiv Srbije u Beogradu imao je šut 0-5, a protiv Francuza u Londonu 0-7. Takvog Duvnjaka u Španjolskoj ne želimo gledati...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider