Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Imamo nešto u sebi'

Hrvatski rukometaš godine: Balić će nam nedostajati na SP-u!

"Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj mogao bi biti naš turnir", poručio je najbolji hrvatski rukometaš za 2012. Ivan Čupić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajno desno krilo koje se s godinama prometnulo u jedno od najubojitijih oružja rukometnih Kauboja. Najbolji strijelac lige prvaka optimistički gleda prema Španjolskoj, iako žali što na Mundijalu neće biti Ivana Balića. Upravo ovakva neumoljivost prema suparničkim vratarima dovela ga je do nagrade za najboljeg hrvatskog rukometaša prošle godine.

>> Goluža odabrao putnike za Svjetsko prvenstvo: Možda se Balić vrati...

Ivan Čupić lani je bio drugi strijelac olimpijskog turnira, čime je i više nego opravdano uvršten u najbolju sedmorku londonskih igara. Trenutačno je i vodeći strijelac aktualne Lige prvaka.
"Stvarno je jedna velika čast biti i među nominiranima i onima koji su prije osvajali tu nagradu", kazao nam je Čupić.
Čupić se s ostalim Kaubojima sada okreće novim izazovima. Prvi na popisu - nadolazeća svjetska smotra u Španjolskoj.
"Nadam se da bi ovo mogao biti naš turnir", optimistično će Čupić.

Bit će to prvo veliko natjecanje bez Ivana Balića, potpisnika brojnih genijalnih poteza koji su godinama bili zaštitni znak rukometne reprezentacije.
"O Ivanu mogu i uvijek sam govorio samo superlative. Mišljenja sam da će nama Ivano faliti jer je bio vođa na terenu i van terena. Njegova riječ i pojavnost sama na terenu davala je važnost svima nama."

Kada nema glavnog dirigenta, svi ostali, naglašava Čupić, morat će potegnuti još jače i to ne remeti sjajnu atmosferu u momčadi.
"Moramo trenutno bez njega, ali vjerujem i nadam se da ovo nije njegovo posljednje zbogom reprezentaciji."

A tu dobru atmosferu posljednjih su godina najviše narušavali razočaranja nakon dvoboja protiv Francuza. Prođe li se skupina, najvjerojatnije nas čekaju već u 1/4 finalu.
"Mislim da možemo pobijediti svakog, da smo dobra ekipa i da imamo to nešto u sebi. Sad ćemo vidjet hoćemo li odigrat dobar turnir il nećemo", zaključio je Čupić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider