Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zadovoljni čelnik EHF-a

Službeno otvoren hrvatsko-mađarski Euro: Ne sumnjamo u uspjeh!

"Nema sumnje da će ovo Europsko prvenstvo biti uspješno, a želim se zahvaliti Hrvatskome rukometnom savezu za sav posao koji je odradio oko organizacije", kazao je na konferenciji za novinare u Varaždinu uoči početka Europskog prvenstva za rukometašice predsjednik Europske rukometne federacije (EHF).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvenstvo zajedno organiziraju Hrvatska i Mađarska, a mađarski dio natjecanja započeo je već u nedjelju, dan prije službenog otvorenja.

Predsjednik EHF-a Jean Brihault otkrio je na samome početku koliko je zadovoljan zbog samog početka Europskog prvenstva te se zahvalio kako Hrvatskom tako i Mađarskom rukometnom savezu na uloženom trudu oko organizacije.

"Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas prvog dana Europskog prvenstva u Hrvatskoj, a zadovoljstvo vidjeti strast svih u Hrvatskom rukometnom savezu za rukomet. U nedjelju su odigrane prve utakmice na Europskom prvenstvu, a atmosfera u Györu je odlična. Zanimljiv je i rezultat mađarske reprezentacije koja je odigrala remi s Rusijom. Ova smotra bit će inspiracija za nadolazeće događaje, a sljedeće što Hrvatska organizira je Europsko prvenstvo za rukometaše 2018. godine. Ovom prilikom želim još jednom čestitati HRS-u na dobivanju tog važnog događaja, ali i na odličnoj prezentaciji u Dublinu. Velika kugla sladoleda koju sam dobio od Saveza me oduševila", kazao je Brihault, koji je dodao kako je vrlo zadovoljan medijskom pozornošću.

"Zanimanje za Europsko prvenstvo za rukometašice u Hrvatskoj i Mađarskoj iznimno je veliko, imamo preko 850 akreditiranih medija, preko 1045 televizijskih programa prenosit će utakmice. To je veliki uspjeh već prije samog početka prvenstva", kazao je čelni čovjek europskog rukometa.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola otkrio je koliko je ponosan na uspjeh hrvatskog rukometa te organizaciju velikih natjecanja.

"Želim se zahvaliti svima na povjerenju i mogu reći da sam ponosan što smo rukometna država. Imamo dugu povijest s EHF-om te se nadam da će se međusobno povjerenje nastaviti. Nekada smo s Mađarima bili u istoj državi, pod jednom krunom, a ovoga puta smo stvorili novu zajednicu, Europsko prvenstvo za rukometašice. Ovaj događaj ima veliku važnost za Hrvatsku i rukomet te smo zahvalni EHF-u što nam je pružio ovu priliku i dao nam povjerenje za ovaj događaj. Dat ćemo sve od sebe kako bi sve bilo na najvišem nivou, a nadam se kako će svi novinari na najbolji način izvještavati s ovog Prvenstva kako bi i ženski rukomet dobio na važnosti. Naime, ženski rukomet je i dalje u sjeni na neki način i nadamo se da će se ta razlika smanjiti od događaja do događaja", kazao je Šola, koji otkrio ponešto o samoj organizaciji Europskog prvenstva, te suradnji s Mađarskim rukometnim savezom.

"Dijelimo ovu organizaciju s Mađarskim savezom koji je također odradio odličan dio posla, kao što se i moglo vidjeti u nedjelju u Györu i Debrecenu", zaključio je Šola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider