Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slavlje u zadnjoj sekundi

Zaglušujući zvižduci Goluži: Navijači skandirali Baliću!

U prijateljskoj utakmici u Puli hrvatski rukometaši pobijedili su Norvešku 37:36.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golom Josipa Valčića izabranici Slavka Goluže svladali su u prvoj od dva prijateljska dvoboja s Norvežanima (drugi se danas igra u Umagu).

Prije početka susreta gledatelji u Puli, njih oko 2000, izviždali su izbornika Golužu i nakon toga zagrmili: "Ivano Balić!"

"Nije bilo ugodno slušati zvižduke kada me je službeni spiker predstavio, ali na kraju su nas ti gledatelji nosili do pobjede", kazao je poslije utakmice Goluža.

Pet dana prije početka Svjetskog prvenstva dosta toga nije štimalo na parketu, a obrana u koju se Goluža toliko zaklinje samo je u prvom poluvremenu kapitulirala 24 puta (Norvežani su na odmoru imali 24:18).

"Nije alibi ali smo utakmici dočekali sa nekoliko jakih treninga. I na dan utakmice smo imali jaki trening. Vidjelo se da su prvom poluvremenu mojim igračima spore i teške noge. Napad je bio dobar,ali obrana nikako. Bez obzira na treninge morali smo bolje odigrati. Drugo poluvrijeme bila je sasvim druga priča. Pokazali smo puno veće htjenje, Mirko je počeo odlično braniti i na kraju smo zasluženo pobijedili", kazao je Goluža.

Ključni čovjek preokreta bio je Mirko Alilović, koji je u nastavku upisao 11 obrana: "Nije bilo ugodno pogledati semafor na poluvremenu. No, u nastavku smo ostavili srce na parketu, a ovi mladi dečki pokazali su da imaju karakter", pohvalio je Alilović mlade suigrače koji su u nedostatku prvih violina (Goluža je odmarao Lackovića, Vorija, Duvnjaka i Bičanića), pokazali da se na njih itekako može računati.

Dodajmo kako je najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio Marino Marić s osam pogodaka, a odlično ga je pratio i trojac Kopljar-Čupić-Štrlek (svi po pet golova).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider