Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mirko 'poludio'

Rukometna Liga prvaka: Kiel slavio u Skoplju, Veszprem šokirao PSG!

Rukometaši njemačkog Kiela praktički su izborili Final Four Lige prvaka uvjerljivom pobjedom protiv Metalurga našeg Line Červara u Skopju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kiel je slavio s 31-21, a pitanje pobjednika ni u jednom trenutku nije dolazilo pod znak pitanja. Njemački je prvak od prve minute zaigrao autoritativno, te je na predah otišao s prednošću 14-9. Do kraja je susreta udvostručio svoju prednost s poluvremena, te će za osam dana u Njemačkoj morati odraditi samo lakši trening kako bi potvrdio Final Four.

Marko Vujin predvodio je goste s osam pogodaka, Islanđanin Aron Palmarsson pridodao je pogodak manje, dok su po pet golova zabili Niclas Ekberg i Patrick Wiencek. Kod domaćina je najefikasniji bio Dejan Manaskov, dok je Luka Cindrić zabio tri pogotka. Nikola Kedžo se nije uspio upisati u strijelce.

Mađarski rukometni klub Veszprem napravio je veliki korak ka Final Fouru Lige prvaka pobjedom u Parizu protiv domaćina PSG-a 28-26.

Parižani su vodili s 14-12 na poluvremenu, no potom se u nastavku razbranio Mirko Alilović na vratima gostujuće momčadi i uz Laszla Nagyja (9 golova) i Momira Ilića (7 golova) omogućio prednost od dva pogotka svojoj momčadi uoči uzvrata u Mađarskoj.

Renato Sulić zabio je tri pogotka u pobjedi Veszprema. Marko Kopljar zabio je četiri, Igor Vori tri u redovima Parižana, dok je Jakov Gojun ostao bez pogotka.

Uzvratni susret igra se za tjedan dana.

Rukometna Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica:

Metalurg Skopje - Kiel 21-31
PSG – Veszprem 26-28
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider