Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ozljede napale zagreb

Vujović najavio spektakl: 'Dao bih 10 godina života da mogu zaigrati'

PPD Zagreb u subotu u rasprodanoj Areni dočekuje francuski PSG.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veselin Vujović održao je konferenciju za medije uoči prve utakmice četvrtfinala rukometne Lige prvaka u kojoj će PPD Zagreb u subotu (20.30) u Areni ugostiti PSG od kojeg su ove sezone dvaput gubili u skupini.

"Možda se malo previše razbacujem godinama, ali dao bih deset godina života da se mogu vratiti i odigrati. Možda bi onda i lakše dobili", dodao je Veselin Vujović kojem bi igrač takvog profila kakav je sam svojevremeno bio u ovom trenutku došao kao naručen, jer mu je momčad dosta oslabljena brojnim ozljedama.

Već dugo su izvan momčadi Stepančić i Šandrk, a vanjska linija je dodatno oslabljena novim izostancima.

"Ova utakmica ne dolazi u idealno vrijeme po ekipu i mene. U blagom smo padu forme, a zahvaljujući i ozljedama i pauzi zbog reprezentacija, ekipa se raštimala. Ne možemo računati na Šebetića i Obranovića, oziljedio se i Pavlović u utakmici protiv Nexea, tako da je pitanje koliko će nam moći pomoći", rekao je Vujović, a onda ipak ostavio prostor da bi Šebetić ipak mogao biti na raspolaganju, što će biti isključivo njegova odluka.

"Šebetić je veliki talent, važan igrač, ali momak koji ne voli riskirati, ugroziti zdravlje. Liječnici kažu da ne može pogoršati ozljedu i meni bi bilo logično da igra. No, on je momak koji pazi na zdravlje, što ja poštujem."

S druge strane najveće rukomente zvijezde

Iako će protiv sebe imati momčad prepunu zvijezda poput Nikole Karabatića, Danca Mikkela Hansena, bivšeg kapetana Hrvatske Igora Vorija i vratara Thierryja Omeyera koji je puno puta stao na put hrvatskim rukometašima, a s druge strane ne može računati na kompletan sastav, Vujović nijednog trenutka nije pristao unaprijed potpisati poraz.

"Nema šanse da plačem ili budem negativan. Koga nema, bez njega se mora. I ne tražite od mene da budem realan. Kako mogu uvjeriti vas ili publiku da možemo pobijediti, ako kažem da je Pariz bolji na svim pozicijama. Mi na ovaj ispit izlazimo opušteni. Ne možemo pasti. Na toj utakmici moramo graničiti s fanatizmom, bez kočnice. Pitanje života i smrti, u sportskom smislu. Lijepo je biti među osam i boriti se za Koeln", rekao je Vujović koji dio svog optimizma gradi i na ozračju u Areni koja će biti popunjena do posljednjeg mjesta.

"Imamo dobar ambijent, optimizam baziramo na punoj Areni. Sigurno ćemo se boriti, izgarati do posljednjeg zvižduka. Sve što izgubimo do dva razlike kod kuće, možemo nadoknaditi vani. To smo već pokazali. Zadovoljstvo je igrati ovakve utakmice, euforija koja je stvorena nam godi. Bilo bi šteta kad smo došli tako blizu da se ne plasiramo u Koeln", zaključio je Zagrebov trener.

Za razliku od 'zagrebaša', koji su do četvrtfinala stigli pobijedivši u osmini finala njemački Rhein-Neckar Loewen, PSG je kao pobjednik skupine zaslužio izravan plasman među osam najboljih europskih momčadi. Na putu do prvog mjesta u skupini A momčad pod vodstvom Noke Serdarušića svladala je PPD Zagreb u Parizu s uvjerljivih 34-23, dok je u Areni bilo samo 25-23 za PSG.

'Zagrebaši' su već prošle sezone dokazali da PSG nije nepobjediv, kad su svladali Parižane s 25-24 u grupnoj fazi, a kasnije izgubili u četvrtfinalu od Barcelone koja je osvojila naslov europskog prvaka.
"Najmanje što mogu obećati da ćemo igrati kao na utakmici u Zagrebu", rekao je kružni napadač PPD Zagreba i hrvatske reprezentacije Tin Kontrec koji još uvijek ne zna hoće li igrati na toj poziciji ili će biti prebačen u vanjsku liniju.

"O tome gdje ću igrati odlučit će trener. Pariz je šlag na tortu, nagrada za sve što smo napravili. PSG je favorit, ali već smo pokazali da obožavamo igrati s favoritima i dosta često ih pobjeđujemo. To je utakmicu u kojoj ćemo uživati, a nadam se da ćemo i slaviti", rekao je Kontrec i na slikovit način otkrio pobjedničku formulu:

"Formula je da pustimo krv."

Sve ulaznice za dvoboj PPD Zagreba i PSG-a odavno su rasprodane, a utakmica u Areni započinje u 20.30 sati. Uzvrat u Parizu je 1. svibnja, s početkom u 17 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider