Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bajka koja traje

PPD Zagreb najveće srce Lige prvaka: 'Nećemo se zadovoljiti četvrtfinalom'

Rukometaši PPD Zagreba priredili su prvoklasnu senzaciju u osmini finala Lige prvaka izbacivši favorizirani Löwen...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši PPD Zagreba su ukupno 16. četvrtfinalom Lige prvaka postali najuspješniji hrvatski klub u loptačkim sportovima od samostalnosti države. Odmah do njih su, po plasmanu među osam najboljih u najelitnijem europskim klupskim natjecanjima, vaterpolisti Mladosti (12) i Juga (11). A 'zagrebaši' su se u četvrtfinale plasirali na sjajan način, pobijedivši u gostima njemački RN Löwen sa 31:29, nadoknadivši tako minus jedan iz zagrebačke Arene. Drugi put zaredom Veselin Vujović izborio je četvrtfinale. Lani je ispao od Barcelone, a sada ga krajem travnja čeka moćni PSG s Karabatićem i Hansenom.

Malo dobrih a jeftinih igrača

Ne treba ni pogađati da 'plinari' imaju najmanji budžet među osam preostalih momčadi Lige prvaka. Ostalih sedam (PSG, Veszprem, Kiel, Flensburg, Vardar, Kielce i Barcelona) imaju od četiri do šest puta veće budžete, imaju roster prepun najboljih europskih i svjetskih igrača.

''Imamo najmanji budžet, ali najveće srce od svih klubova'', rekao je jednom prilikom Božidar Jović, glavni menadžer kuba.

Zagrebaši su izabrali dobar put kako uspjeti s malo novca. U klubu su okupili sve najbolje mlade igrače Hrvatske, doveli su dobrog trenera, i to zasad sve lijepo štima. Što se tiče pojačanja, i tu su pogodili. Doveli su igrače koje nitko nije htio (Marković, Markoski) ili za koje nitko nije čuo (Kontrec).

''Malo ima dobrih a jeftinih igrača na tržištu, nakon što oni najveći pokupe najbolje. Na klubu je da sad na vrijeme dovede te koji vrijede, a ne koštaju puno'', rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, koji je odmah dodao:

''Bez obzira na ovu veliku pobjedu, stojim čvrsto na zemlji. I opet su nas stigli problemi uoči uzvratne utakmice. Ne samo što smo već duže vrijeme bez ozlijeđenih Obranovića i Stepančića, nego smo prije utakmice ostali i bez Josipa Valčića koji se žalio na bolove u leđima. Ostao sam na samo četiri vanjska igrača'', rekao je Veselin Vujović.

Nije trener na početku znao ni da se na zagrijavanju ozlijedio i Leon Šušnja, koji je u jednom trenutku došao do fizioterapeuta Damira Kajbe i rekao da ga boli rame i da uopće ne može šutnuti loptu. I dok se Kajba premišljao što da napravi, Leon mu je rekao da ništa ne govori i da ga 'zakrpa'. Kasnije je postigao dva bitna pogotka. I tu opet dolazimo do priče kako zagrebaši imaju veliko srce. Karabatić sigurno ne bi igrao ozlijeđen.

''Imali smo teške trenutke u prvom poluvremenu kada smo gubili s pet razlike i kada su svi u dvorani mislili da je gotovo. No, uspjeli smo se vratiti iz 'mrtvih' i, kada smo došli u egal završnicu, domaćin je postao sve nervozniji i nervozniji. Ovog puta nismo upali u 'crne rupe' po kojima smo poznati'', rekao je Vujović.

Zagrebaši u Njemačkoj nisu baš dobro prolazili tijekom povijesti igranja u Ligi prvaka. Od 23 gostujuće utakmice uspjeli su pobijediti samo jednom, i to Kiel u skupini.

''Nismo se predavali ni kada smo uvjerljivo gubili jer sam vidio da igramo dobro, a da gubimo samo zato što smo napravili nekoliko vezanih gluposti u napadu. Znao sam, ako ih rezultatski uhvatimo, da će nam biti puno lakše, a njima puno teže. Na kraju utakmice Stevanović je sjajno obranio dvije, tri lopte, a Marković je s krila čudesno pogodio dva šuta'', istaknuo je Vujović.

Slijedi mjesec travanj, mjesec rukometa. Za početak tu je završni turnir SEHA Gazprom lige u Varaždinu od 1. do 3. travnja, na kojem sudjeluju tri četvrtfinalista Lige prvaka – Vardar, Veszprem i PPD Zagreb. Potom slijedi kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Rio, od 8. do 10. travnja, a onda krajem mjeseca četvrtfinale Lige prvaka.

Kazna za 'izgubljene' tenisice

''Nadam se da će se uskoro oporaviti Obranović i Josip Valčić i da ćemo biti kompletni u mjesecu velikih odluka'', rekao je Vujović.

Prošle godine uoči uzvrata s Koldingom Josip Valčić zaboravio je tenisice u hotelu. Zagreb je prošao. U nedjelju je tenisice zaboravio Ivan Stevanović. Zagreb je prošao. Možda da netko iz kluba uoči PSG-a skrije nekoliko pari tenisica?

''Ja samo znam da ovi koji zaborave opremu za utakmicu plaćaju novčanu kaznu. Pa onda neka zaboravljaju i dalje'', zaključio je Vujović.

Ivan Stevanović sada zaista može reći kako je sretan čovjek što nije otišao braniti na kraju prošle sezone u njemačkog drugoligaša. Prvo mu se otvorilo mjesto u reprezentaciji. U 33. godini je debitirao za Hrvatsku. I bio je naš junak na Europskom prvenstvu jer su nas njegove obrane prvo odvele u polufinale, a onda je sjajno branio i u susretu za broncu. Sada je jedan od zaslužnijih za prolaz Zagreba u četvrtfinale.

''Dobrih 55 minuta lovili smo rezultat, a kada smo prvi put poveli s dva gola razlike, znao sam da je gotovo'', rekao je Stiv.

Stefan Vujić dobio je priliku da bude starter jer Josip Valčić nije mogao igrati.

''Došli smo hladne glave, nismo imali što izgubiti. Ušli smo u susret s puno emocija. Nevjerojatno kako smo zadnjih pet minuta bili mirni. Čak je i trener bio miran, što je iznenađujuće. Nećemo se zadovoljiti plasmanom u četvrtfinale. Ako smo mogli izbaciti RN Löwen, onda možemo i PSG. Znate što, sada nam je samo nebo granica'', zaključio je Vujić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider