Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ždrijeb startnih brojeva

Najbolje svjetske skijašice u Zagrebu: 'Nema više Janice, navijajte za mene!'

Slovačka skijašica Veronika Velez-Zuzulova otvorit će u petak šesti ovosezonski slalom za Svjetski kup kojem će domaćin biti Zagreb, odnosno Sljeme…

Ždrijeb startnih brojeva na Trgu bana Jelačića odlučio je da će se prva sljemenskom stazom u petak spustiti 28-godišnja skijašica koja je pobijedila na posljednja dva slaloma, onom klasičnom u Semmeringu i paralelnom u Münchenu.

"Nema više Janice, ali tu sam ja. Navijajte za mene", poručila je Hrvatima u šali Slovakinja Zuzulova.

>> Nesreća na Sljemenu: Švedska skijašica pala i razrezala vrat!

Nakon nje će na stazu 17-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin, pobjednica slaloma u Äreu, pa Austrijanka Kathrin Zettel, najbrža na slalomu u Aspenu.

Slijedit će dvije skijašice koje su već osvajale Snježnu kraljicu - Njemica Maria Höfl-Riesch i Finkinja Tanja Poutiainen, a nakon njih i Slovenka Tina Maze, uvjerljivo vodeća skijašica ukupnog poretka, ali i najbolja u slalomskom redoslijedu u ovom trenutku. Najjaču skupinu slalomašica će sa startnim brojem sedam zatvoriti Austrijanka Michaela Kirchgasser.

"Ciao Zagreb! Nadam se da će biti super tekma, staza je odlična, dođite svi da se zabavimo", kazala je Tina Maze koja više od svega želi pobjedu na Snježnoj kraljici.

Na Sljemenu će nastupiti i dvije hrvatske skijašice, Sofija Novoselić s brojem 67i Andrea Komšić koja će krenuti posljednja, s brojem 71.

Prva vožnja slaloma na rasporedu je u 15.45, a druga u 18.30 sati

Svjetski kup skijašica, slalom, Zagreb, startna lista:

1. Veronika Velez-Zuzulova (Svk)

2. Mikaela Shiffrin (SAD)

3. Kathrin Zettel (Aut)

4. Maria Höfl-Riesch (Njem)

5. Tanja Poutiainen (Fin)

6. Tina Maze (Slo)

7. Michaela Kirchgasser (Aut)

67. Sofija Novoselić (Hrv)

71. Andrea Komšić (Hrv)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider