Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bit će uzbudljivo

VIDEO Sport u 2017. godini: Pogledajte što nas sve čeka u ovoj godini!

Za nama je vrlo uspješna sportska 2016. godina i nadamo se da 2017. donosi još pregršt novih i velikih uspjeha...

Iza nas je sjajna sportska 2016. godina, a pred nama nova 2017. u kojoj uzbuđenja definitivno neće nedostajati. Lani smo posebno ponosni bili na naše olimpijce koji su ostvarili rekordnih 10 medalja na Igrama u Rio de Janeiru. Ne treba zaboraviti ni uspjehe tenisača (finale Davis Cupa), nogometaša (osmina finala Eura) i ostalih hrvatskih sportaša. Pred nama je godina bez Olimpijskih igara i bez velikog nogometnog natjecanja, ali bit će pregršt uzbudljivih događaja.

Rukometaši na SP u Francuskoj

Siječanj otvaramo sa skijanjem, rukometom i tenisom. Za početak godine, na Sljemenu će se voziti ženski i muški slalom, a između tih utrka u centru Zagreba obilježit će se 50 godina od početka natjecanja u Svjetskom kupu.

Kauboji su u Francuskoj od 11. do 29. siječnja gdje će loviti novu medalju sa Svjetskog prvenstva. Nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Riju izbornik Babić optimistično je poručio da priprema reprezentaciju za ni manje ni više nego zlato! Hrvatska rukometna reprezentacija nije bila na tronu od 2004. godine i Olimpijskih igara u Ateni.

Tenisači i tenisačice sezone tradiocionalno otvaraju u Australiji gdje se igra prvi Grand Slam turnir sezone - Australian Open. Marin Čilić najavio je napad na Top 5 ATP-jeve ljestvice, a za taj pothvat trebat će mu dobar rezultat na Grand Slam turnirima. Osim njega posebno ćemo pratiti i nastupe mladih nada Borne Ćorića i Ane Konjuh, od kojih očekujemo novi iskorak u karijeri.

Kreću pravi okršaji u Ligi prvaka

U veljači se nastavlja natjecanje u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju Ligi prvaka. Najuzbudljiviji parovi osmine finala su PSG - Barcelona, Bayern - Arsenal i Manchester City - Monaco.

Početkom veljače na rasporedu je i 51. Super Bowl, odnosno završnica američkog nogometa koju će ugostiti NRG stadion u Houstonu. Igra se i 1. kolo Svjetske skupine Davis Cupa, a Hrvatska će u Osijeku ugostiti moćnu Španjolsku.

U švicarskom St. Moritzu se održava Svjetsko skijaško prvenstvo na koje nažalost odlazimo s nikad manjim ambicijama.

Ožujak donosi povratak kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Po prvi puta u kvalifikacijama Vatreni će domaću utakmicu igrati uz prisustvo navijača, a suparnik će biti najveći rival u borbi za prvo mjesto u skupini - Ukrajina.

Osim tog događaja ožujak, travanj i svibanj ne nude neka posebna uzbuđenja u ostalim sportovima osim u nogometu. Igrat će se četvrtfinala i polufinala Lige prvaka, te završnice sezona u najjačih ligama Europe, ali i u HNL-u gdje bi po prvi put nakon 11 godina mogli imati novog prvaka.

Lipanj neće biti dosadan

Lipanj će biti krcat sportskim događajima jer nas očekuje nova kvalifikacijska utakmica Vatrenih koji gostuju na Islandu, drugi Grand Slam sezone, Roland Garros, finale Lige prvaka u Cardiffu, finale NBA i NHL liga u SAD-u te Kup konfederacija u Rusiji.

Srpanj je veliki mjesec za vaterpoliste koji u Budimpešti brane svjetsko srebro osvojeno prije dvije godine u Kazanju. Olimpijska godina našim Barakudama donijela je srebro i u Riju, pa vjerujemo da će se kontinuitet osvajanja medalja nastaviti i u Mađarskoj.

U istom mjesecu igra se i treći teniski Grand Slam turnir sezone, Wimbledon, i održava najpoznatija biciklistička utrka svijeta - Tour de France.

U prvoj polovici kolovoza Olimpijski stadion u Londonu bit će domaćin svjetske atletske smotre. Sandra Perković na tom je mjestu u ljeto 2012. osvojila prvo olimpijsko zlato, a sada će tražiti drugo svjetsko. Blanka Vlašić Olimpijske igre u Londonu morala je propustiti, no sada želi biti spremna za napad na svoje treće svjetsko zlato. Pothvat koji nitko u povijesti skoka u vis nije ostvario. Sara Kolak prvi će put nastupiti na svjetskom prvenstvu, no kad među elitu stižete kao olimpijska pobjednica jasno je da su ambicije itekako izražene.

Eurobasket na kraju ljeta

Košarkaši će od 31. kolovoza do 17. rujna tražiti prvu medalju nakon duge 22 godine. Uvodnu skupinu Eurobasketa Bogdanović, Šarić i društvo igrat će u rumunjskom Cluju, a od osmine finala sve se seli u Istanbul. Vrlo dobar olimpijski nastup vratio je optimizam u hrvatske redove, pa kamo sreće da on u Turskoj bude naplaćen i konačnom nagradom.

Krajem kolovoza i u prvoj polovici rujna u New Yorku se igra posljednji Grand Slam turnir teniske sezone US Open, a tijekom tog razdoblja u akciju se vraćaju najjače nogometne lige Europe.

Krajem rujna s posebnim ćemo interesom gledati u smjeru Floride. U Sarasoti se održava Svjetsko veslačko prvenstvo, a Damir Martin i braća Sinković tamo odlaze s jasnim ciljem. Osvajanjem zlata. Sudbina je to onih odabranih. 2017. posebna je godina za Sinkoviće, jer iz dvojca na pariće prešli su u dvojac bez kormilara.

U rujnu i listopadu igraju se posljednje kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a od planetarno popularnih događaja izdvojimo World Series, odnosno finale američke bejzbolske lige (MLB).

Od događaja za koje još nemamo datume valja izdvojiti Stipu Miočića i Conora McGregora koji će u 2017. morati braniti svoje UFC pojase. Miočića to očekuje u prvoj polovici godine, dok bi Irac McGregor u oktagon trebao stupiti najranije u svibnju, nakon rođenja prvog djeteta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider