Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Wengeru "pozlilo"

ŽDRIJEB Lige prvaka: Sreća se osmjehnula Realu, Barceloni najteže!

U sjedištu UEFA-e danas je održan ždrijeb osmine finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati su parovi osmine finala Lige prvaka. U ždrijebu održanom u sjedištu UEFA-e branitelj naslova Real Madrid je izvukao Napoli dok je od superteškaša najgore prošla Barcelona koju čeka PSG.

Kuglice je izvlačio legendarni Ruud Gullit, koji je prije ždrijeba naglasio da mu se od ovih 16 klubova najviše sviđa Borussia Dortmund. Za svoje favorite Nizozemac je bio sretne ruke, dodijelivši im za suparnika Benficu.

Ždrijeb je donio novi ogled Bayerna i Arsenala. Dosad je klub iz sjevernog Londona triput ispadao od Bavaraca u nokaut fazi (2005., 2013. i 2014.). Bit će ovo treći put u posljednje četiri sezone da će se sastati u nokaut fazi, a prošle sezone su bili smješteni u istu skupinu, s Olympiakosom i Dinamom.

Topnici su nakon dugo godina napokon završili kao pobjednici skupine, a kad su se na Twitteru pohvalili kako će ždrijeb iščekivati kao prvi, službeni Bayernov profil za SAD je retvitao uz poruku: "Da li da već rezerviramo karte za London?"

Što se tiče ogleda Barce i PSG-a koji će privući najviše pozornosti, zanimljivo je kako je trener Parižana Unai Emery dosad devet puta gostovao na Camp Nouu i svaki put - izgubio. Barca i PSG su 2013. i 2015. sastajali se u polufinalu, a u oba navrata su prošli Katalonci.

Prve utakmice su na rasporedu 14. i 15. veljače 2017. godine, odnosno 21. i 22. veljače, a uzvrati će biti odigrani 7. i 8. ožujka te 14. i 15. ožujka.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

Manchester City - Monaco
Real Madrid - Napoli
Benfica - Borussia Dortmund
Bayern - Arsenal
Porto - Juventus
Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
Paris Saint-Germain - Barcelona
Sevilla - Leicester City

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider