Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ministar tražio reviziju

Milijuni će sjesti na račun HOO-a: Bio je to mali nesporazum!

Hrvatski olimpijski odbor i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta danas su odašiljali samo pomirbene tonove. Velik je to obrat u retorici koja je uslijedila nakon što je ministarstvo odlučilo od HOO-a zatražiti evidenciju potrošenih sredstava - uključujući i plaće zaposlenika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Prijepora nema, sve je to bio samo jedan mali nesporazum", pomirljivo će danas iz HOO-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Ministar Željko Jovanović inzistirao je na podacima o plaćama zaposlenika.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša objašnjava:
"To je teško bilo reći je li bilo opravdanih razloga za to ili ne, ono što je bitno da smo mi jučer imali jedan izuzetno konstruktivan sastanak koji je rezultirao time da smo i jedni i drugi postupili apsolutno u korist hrvatskog sporta."

A to zapravo znači da...
"Mi smo dio tih podataka dali već ranije, dali smo i drugi dio podataka koji su vezani za sistematizacije radnih mjesta, vrijednosti boda koji služe za obračun plaća."
A ministra je, čini se, posebno zanimala visina mjesečnog iznosa koji dobiva glavni tajnik HOO-a, Josip Čop. Iako, takve podatke, naglasit će Mateša, može zahtijevati samo Porezna uprava.

Pomoćnik ministra Petar Skansi tvrdi:
"Nije uopće u pitanju visina, nego da provjerimo svrsishodnost troškova. To je naš zadatak.
Znači li to da je bilo straha da je HOO krivo koristio sredstva?
„Ne mora značit, to su rutinske provjere", uzvraća Skansi.
A podaci su sada na obradi u Ministarstvu....
"I time priča završava.“
Osim ako ne bude nekakvih nepravilnosti?
“Oni su svoje revizije prošli i potrošnja sredstava nije upitna“, zaključio je Skansi.

Tako bi 105 milijuna kuna za najbolje hrvatske olimpijce od igara na sreću ubrzo trebali sjesti na račun Olimpijskog odbora. Hoće li revizija ministarstva potvrditi i opravdanost visine plaća svih zaposlenika HOO-a? To će se još vidjeti...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider