Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi format natjecanja

Kauboji kreću u novi ciklus: Evo što čeka hrvatske rukometaše

Jedne kvalifikacije su uspješno odrađene i sad slijede nove, nešto duže.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon uspješno apsolviranog kvalifikacijskog dvomeča sa Crnom Gorom i plasmana na Svjetsko prvenstvo, pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom su kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se igrati od 9. do 26. siječnja 2020. godine.

Bit će to prvo veliko rukometno natjecanje kojeg će organizirati tri države (igrat će se u Austriji, Norveškoj i Švedskoj). Ujedno, i prvo Europsko prvenstvo na kojem će sudjelovati 24 reprezentacije (umjesto dosadašnjih 16).

Četiri sudionika već su poznata - to su reprezentacije domaćina turnira plus Španjolska koja se automatski kvalificirala osvajanjem naslova prvaka Europe u Areni Zagreb, na EP-u koje se igralo u siječnju ove godine u Hrvatskoj.

Svi ostali, uključujući i Kauboje, igrat će kvalifikacije za koje je ždrijeb održan ovog proljeća u Trondheimu. Ukupno 32 reprezentacije su raspoređene u osam skupina po četiri, a iz svake skupine će dvije najbolje izboriti Europsko prvenstvo, kao i četiri najbolje trećeplasirane.

Početak i kraj kvalifikacija u Hrvatskoj

Hrvatska je smještena u skupinu dva, zajedno sa Srbijom, Švicarskom i Belgijom. Igra se dvokružno, svak sa svakim doma i u gostima te ćemo nakon šest odigranih kola saznati tko će na Euro.

Veliki favoriti za prolaz skupine su Hrvatska i Srbija, ali nije nevažno tko će biti prvi, a tko drugi. Dapače, svaki bod i svaka pobjeda će biti važni i imat će na težini kad se budu utvrđivale jakosne skupine za sami ždrijeb Europskog prvenstva.

Izabranici Line Červara kvalifikacije počinju 25. listopada dvobojem sa Švicarskom u Osijeku, a i u zadnjem kolu će Hrvatska biti domaćin, u lipnju 2019. kada stiže (još se ne zna gdje) Belgija.

Podsjetimo, u siječnju se igra Svjetsko prvenstvo u urkometu 2019., a domaćini su Njemačka i Danska.

Kvalifikacije za Euro 2020., skupina 2:

25.10.2018. Hrvatska - Švicarska
28.10.2018. Belgija - Hrvatska
10.-14.4.2019. Srbija - Hrvatska
10.-14.4.2019. Hrvatska - Srbija
12.-16.6.2019. Švicarska - Hrvatska
12.-16.6.2019. Hrvatska - Belgija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider