Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Nema pritiska, ali...'

Je li ovo zadnje Kostelićevo Sljeme? Evo što kažu Ivica i Janica

Nakon Snježne kraljice, u utorak će se na Sljemenu znati i tko je snježni kralj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih slalomaša svih vremena Ivica Kostelić daleko je od prave forme, no na domaćoj je stazi rijetko kada zakazao. S 35 godina još je motiviran, no i svjestan da nema smisla najavljivati velike stvari. Pitanje koje se s obzirom na sezonu, ozljede i dosadašnju veliku karijeru nameće samo po sebi - je li ovo posljednje Ivičino Sljeme?

"To ovisi o tome kakav će biti završni rezultat na kraju sezone. Možda je možda nije ne znam."

Ivica: Ne mogu imati prevelikih ambicija

Ne skriva da su ambicije, za njega, na minimumu...

"Za početak je bitno ući u drugu vožnju a onda u drugoj vožnji napraviti nešto više ali kao što rekoh stanje je takvo da ne mogu imati prevelikih ambicija. Zasigurno bih bio zadovoljan da osvojim neko mjesto među prvih 15", kaže Ivica.

Razlozi ovih rečenica su...

"Forma i koljeno."

Ali tu je i plan.

"Možda ću se u budućnosti više okrenuti slalomu."

Natko i Filip sanjaju drugu vožnju

Hrvatska će na Sljemenu imati šest predstavnika...

"Nemam neka prevelika očekivanja, htio bih se dobro skijati kao na treninzima posljednjih dana onda bi mogao biti dobar rezultat i u slalomu", priželjkuje Filip Zubčić.

"Nadam se da prije svega neću sam sebe razočarati i da ću dati najbolju vožnju koju mogu", nadovezao se Natko Zrnčić-Dim.

No sve oči uprte su naravno u Ivicu.

Janica: Glavno da on uživa u svemu tome

"Nekad čovjeku ne ide u životu kako bi on htio, meni je ipak glavno da on još uvijek uživa u tome i nadam se da će pronaći put ka boljim rezultatima", ističe Janica Kostelić.

Svoje mišljenje o Ivici dao je i legendarni slovenski majstor slaloma Jure Košir: "Ne smije mu se stavljati dodatan pritisak na ovu utrku. Nek uživa, nek proba, nek prozdravi domaću publiku i to je to."

Bodove skuplja na kapaljku čak i u svojoj najboljoj disciplini - slalomu. No crveni sljemenski spust je njegov dnevni boravak. U utorak možda posljednji put u profi skijanju...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider