Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ide i garcia

Tucak odredio 13 veličanstvenih za Olimpijske igre u Riju!

Izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak odlučio je koji će igrači krenuti u obranu olimpijskog zlata osvojenog prije četiri godine u Londonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolski izbornik Ivica Tucak u ponedjeljak je obznanio popis od 13 igrača koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a među njima se našao i Javier Garcia koji je od Međunarodne federacije za vodene sportove (FINA) dobio dozvolu za nastup pod hrvatskom zastavom.

Izbornik Tucak i stručni stožer po povratku s Benu kupa u Budimpešti, gdje je Hrvatska osvojila drugo mjesto iza domaćina, donijeli su odluku da će reprezentaciju koja će na OI u Rio braniti zlato iz Londona činiti sljedeća 13 igrača: vratari Josip Pavić i Marko Bijač, centri Luka Lončar i Ivan Krapić, braniči Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan te vanjski Maro Joković, Javier Garcia, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno i Luka Bukić.

"Ovih 13 igrača je ono što je koncepcijski najbolje rješenje. U ovom dugom razdoblju intenzivnih priprema, rada s trenerima i psihologinjom te milijun izvaganih parametara, odluka je donesena vrlo teško, slobodno je mogu nazvati i najtežom u svojoj dugoj trenerskoj karijeri", rekao je izbornik te dodao:

"Kada smo od FINA-e dobili zeleno svjetlo za nastup Javiera Garcie odlučio sam se da koncepcijski Šetku po potrebi koristim i lijevo i desno kako bismo s time dodatno dobili na brzini."

Nastup na turniru u Budimpešti poslužio je kao izvrsna prilika za podizanje forme igrača, taktičko uigravanje i donošenje posljednje odluke vezane za odabir konačnih 13 igrača koji odlaze u Rio. Hrvatska je turnir na koji je otišla rasterećena postizanjem rezultata, ipak završila kao druga, glatko pobijedivši Australiju i Gruziju, a od domaćina Mađarske izgubila sa samo golom razlike (11-12).

"Vidljivo je da smo u usponu forme u odnosu na prije odrađene pripreme i sparing utakmice u Rijeci i Trstu. Nastavljamo sa sparingom u Grčkoj te sve ide po planu u ovom posljednjem dijelu priprema", izjavio je izbornik Tucak.

Hrvatski vaterpolisti će od 22. do 24. srpnja nastaviti s pripremama za Olimpijske igre trenirajući s grčkom reprezentacijom.

Hrvatska će na olimpijskom turniru igrati u skupini B. Suparnici našoj reprezentaciji su izabrane vrste SAD-a, Španjolske, Francuske, Crne Gore i Italije. U skupini A će igrati Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska. Hrvatski vaterpolisti prvu utakmicu igraju protiv reprezentacije SAD-a. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider