Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svađa zbog novca

Ivana Brkljačić u suzama: 'Za razliku od njih, ja svoju plaću moram zaraditi'

Danas se na press konferenciji Zagrebačkog športskog saveza nastavio sukob između bivših sportaša i vodstva ZŠS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početkom tjedna na Savez su se okomili bivši sportaši i olimpijci okupljeni u društvo sportaša veterana i rekreativaca. Oni tvrde kako savez novac za pojedine sportove ne raspoređuje pravedno. Jučer je pak čelnike saveza gradonačelnik Bandić pozvao da daju ostavke.

Sukob Bandić i Lovrića sa ZŠS-om

Prema Bandićevim riječima Grad je utvrdio kako je Savez potpisao ugovor za najam prostora na pet godina, vrijedan 20 milijuna kuna, bez znanja Grada. Objasnili su da je Savez imao telefonsku sjednicu, što po poslovniku ne može biti jer nema zapisnika Skupštine na kojoj su to odlučeno.

Danas se pak dogodila kulminacija. Na konferenciji za medije koju je organizirao Savez pojavili su se i nezadovoljni članovi društva veterana. Iz ZŠS-a  tvrde da znaju zašto stižu pritisci od strane gradonačelnika Milana Bandića i njegovog pročelnika za sport Ivice Lovrića.

Svađa je izbila, pogađate, zbog novca. Koliko će kome pripasti od onoga što plaćaju građani garada Zagreba.

''Konstatacija gospodina Lovrića i gradonačelnika je da grad Zagreb nije imao pojma što se događa sa prostorom je neistinita jer postoje zapisnici i fonogrami. Mi na svaku sjednicu zovemo predstavnike gradskog ureda, a na toj sjednici predstavnica je bila gospođa Đurđa Fočić'', odgovor je to Zagrebačkog šoprtskog saveza gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

Emotivan istup Ivane Brkljačić kao bivše sportašice koja traži posao u savezu

Nakon što je predsjednik ZŠS-a Branimir Bašić zaključio press konferenciju, pred novinare je stala Ivana Brkljačić i emotivno se obratila medijima.

''Ja možda nisam u kategoriji bivših vrhunskih sportaša i nisam osvojila olimpijsku medalju, ali imam pravo nešto reći jer su me boljela koljena i leđa dok sam tu sjedila'', rekla je direktorica atletskog mitinga Zagreb IAAF Ivana Brkljačić koja nije mogla suspregnuti suze.

''Mi nismo ničije budale, tu nismo da štitimo Bandića i Lovrića. Mi ne želimo da nas sportaše ovakvi ljudi svađaju. Ima dovoljno novaca za sport, samo se na previše tijela struktura novac troši. Meni su rekli da sam na dobroj poziciji, ali ja plaću za razliku od njih moram zaraditi. Njihove funkcije i plaće ne ovise o sponzorima'', obrušila se na čelnike ZŠS-a bivša bacačica kugle.

Brkljačićka tvrdi kako tek jedna od svakih 10 kuna završi u sportu i traži više novca za bivše sportaše. Sigurni smo kako ćemo uskoro vidjeti nastavak ovog sukoba.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider