Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U Božje uši...

Hrvatskoj predviđaju rekordni broj odličja na Olimpijskim igrama u Riju

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojiti rekordnih deset odličja, od čega tri zlatne, stoji u istraživanju i analizi tvrtke Infostrada Sports, koja se bavi obradom sportskih podataka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Točno godinu dana prije početka Igara u Riju, Infostrada je objavila svoja predviđanja osvajača medalja, a prema njihovim tvrdnjama Hrvatska će u Brazilu doći do svog najboljeg rezultata na OI u povijesti s tri zlata, tri srebra i četiri bronce. Na prošlim Igrama u Londonu Hrvatska je osvojila šest odličja i rekordna tri zlata.

U Riju će olimpijski pobjednici postati Sandra Perković u disku, dvojac na pariće Martin i Valent Sinković i Snježana Pejčić u malokalibarskoj pušci trostav 50 metara. Prema Infostradi, srebro će otići jedriličarima - Ivanu Kljakoviću Gašpiću u finnu, te Šimi Fanteli i Igoru Mareniću u klasi 470, te gimnastičaru Filipu Udeu u konju s hvataljkama. Broncom će u Riju okititi taekwondašica Lucija Zaninović, hrvaču Nevenu Žugaju, Tini Mihelić u klasi Laser i hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji.

Hrvatska bi s 10 odličja zauzela 26. mjesto na ljestvici medalja na kojoj će najuspješnija nacija biti SAD s 99 medalja (46 zlatnih) ispred Kine s 31 i Rusije s 22 zlata.

Infostrada Slovencima predviđa četiri medalje, Srbima sedam odličja, a Crnogorcima jedno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider