Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo Barakude

Hrvatski vaterpolisti osvojili jedino zlato koje im je nedostajalo!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlato na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu pobjedom protiv reprezentacije Španjolske rezultatom 11:9.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trinaestorica izabranika izbornika Ivice Tucka osvojili su najljepši mogući poklon domovini Hrvatskoj na Dan državnosti - zlatnu medalju. Još su jednom naši vaterpolisti učvrstili zlatni sjaj i nastavljaju s najboljim rezultatima na svjetskoj sportskoj pozornici na ponos svih nas.

"Izvrstan je ovo uspjeh s obzirom da smo u tijeku priprema, i da smo i na Mediteranskim igrama odrađivali dio treninga za Svjetsko prvenstvo, vrijedan rezultat, posebice iz razloga što je ovo pomlađena reprznetacija. Medalja je izborena s izuzetno jakim Talijanima, Grcima i Španjolcima, a u fazi priprema za Svjetsko prvenstvo. Čestitke trenerima i igračima, ovo je odlična najava za Svjetsko prvenstvo",  izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Zlato za Hrvatsku na Mediteranskim su igrama osvojili Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Ivan Krapić, Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, Sando Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Paulo Obradović, Maro Joković i Anđelo Šetka. Treneri reprezentacije su izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić i Pero Kuterovac.

Nakon uzbudljivog polufinala koji je bio repriza prošlogodišnjeg finalnog ogleda Olimpijskih igara, i pobjede nad Talijanima rezultatom 7:5, današnjom se pobjedom Hrvatska vraća kući kao jedan od glavnih favorita nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje se u srpnju i kolovozu igra u Barceloni.

Nakon nekoliko dana odmora reprezentacija kreće na pripreme u Maribor, te u Veronu gdje će odigrati službenu prijateljsku utakmicu s Italijom. Posljednje dane priprema uoči odlaska u Barcelonu imati će u Zagrebu gdje će snage odmjeriti s Rumunjskom. Boravak u glavnom gradu biti će prilika i za navijače i ljubitelje vaterpola da pozdrave zlatne vaterpoliste.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider