Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Ostali sportovi
Uh, teže nije moglo

Strašno teška skupina za Kauboje na Olimpijskim igrama!

Održan je ždrijeb skupina rukometnog olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši smješteni su u skupinu A na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Protivnici hrvatske rukometne reprezentacije bit će Francuska, Danska, Tunis, Katar i Argentina.

U skupini B su Poljska, Slovenija, Švedska, Brazil, Njemačka i Egipat.

Ždrijeb koji je održan u Future Areni donio je gotovo najteži mogući ishod za Kauboje. S obzirom na ranije određene statuse u ždrijebu, teže bi jedino da je tu Njemačka umjesto reprezentacije Katara. I to možda, jer Katar je, ne zaboravimo, finalist posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Ipak, izbornik Željko Babić ne smatra društvo u skupini B slabijim od ovog u kojem je naša reprezentacija.

"Grupe su izjednačene i vjerujem da će presudna biti forma u završnom dijelu turnira kada počne eliminacijski dio", kazao je poslije ždrijeba Babić.

Ima i jedna dobra vijest

Po četiri najbolje iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale i onda se do kraja turnira igra eliminacijskim sistemom.

S te strane treba notirati i jedinu dobru vijest uz ovakav ždrijeb. U ključnoj utakmici turnira, jedinoj poslije koje nema prava na popravak - onoj četvrtfinalnoj - izabranici Željka Babića izbjeći će najvećeg rivala Francusku, koja je u Londonu nanijela jedini poraz Hrvatskoj. Omeyer, Karabatić i društvo slavili su tad u polufinalu i obranili zlato iz Pekinga.

U Riju će Hrvatska pokušati uzvratiti i osvojiti svoje treće zlato na OI, a to uopće neće biti nemoguća misija bude li Ivan Stevanović briljirao među vratnicama kao protiv Norveške na kvalifikacijskom turniru u Herningu.

Kopljar: Respekt i za druge ekipe

"Skupina je zanimljiva, s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju imaju odličan tim, i sigurno su težak protivnik. I Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt kao i sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim općenito da će Igre biti jako dobre jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i što je najvažnije da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati", izjavio je hrvatski kapetan Marko Kopljar.

Određene su i skupine turnira rukometašica, tako će u skupini A igrati Brazil, Angola, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Norveška, a u skupini B Južna Koreja, Argentina, Švedska, Rusija, Nizozemska i Francuska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider