Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novac ne kupuje zlato...

Francuzi osvojili peto svjetsko zlato i postali apsolutni rukometni vladari

Rukometaši Francuske vratili su svjetski naslov u svoje ruke, te sada imaju sva tri velika trofeja u svojim rukama - Europsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska je u finalu slavila protiv domaćina Katara, prvog neeuropskog finaliste Svjetskog prvenstva, rezultatom 25:22. Peto je to svjetsko zlato za Francusku i čak 10. s najvećih natjecanja.

Poljaci nakon velike drame uzeli svjetsku broncu sada već bivšim prvacima

Francuzi su do naslova došli teže od očekivanog, iako početak susreta nije to sugerirao. Francuska je povela 13:7 i činilo se da će domaćin lagano pasti, no tada se razbranio Danijel Šarić, a raspucali su se Rafael Capote, Žarko Marković i Borja Vidal (bivši košarkaš).

Katar je malo po malo sustizao prednost Francuske, no u nijednom trenutku nije stigao do izjednačenja. Najbliže što su došli bio je jedan pogodak zaostatka, međutim tada bi Francuzi obranom i iskustvom ponovno otišli na dva, tri pogotka prednosti.

Najbolji strijelac susreta bio je Marković sa sedam pogodaka, dok je šest postigao njegov 'sunarodnjak' Kubanac Capote. Najefikasniji je kod Francuza bio Nikola Karabatić s pet pogodaka, dok su Valentin Porte i Daniel Narcisse pridodali po četiri.

Osvojivši zlatnu medalju francuska rukometna reprezentacija je peti put osvojila svjetsku krunu postavši prva kojoj je to uspjelo.

Francuska je do sada imala četiri svjetska zlata, baš kao i Švedska i Rumunjska. Tri titule svjetskih prvaka imaju SSSR/Rusija, te Njemačka, dvije titule imaju Španjolci, a po jednu Hrvatska i Jugoslavija.

Šveđanima ostaje utjeha kako su osvojili najviše medalja na svjetskim prvenstvima, čak 11 - četiri zlata, tri srebra i četiri bronce.

OSVOJENE TITULE

5 - Francuska

4 - Švedska, Rumunjska

3 - SSSR/Rusija, Njemačka

2 - Španjolska

1 - HRVATSKA, ČSSR, Jugoslavija


SP u rukometu 2015, finale:

Katar - Francuska 22:25

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider