Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakva prilika...

Hrvatska propustila veliku šansu: Katar izbacio Njemačku!

Katar je iznenađujuće izbacio Njemačku u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u rukometu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćin SP-a u rukometu Katar je pobijedio Njemačku 26:24 i izborio polufinale u kojem će igrati protiv Poljske, koja je izbacila Hrvatsku.

Poljski mediji: Povijesni uspjeh i napokon pobjeda protiv Hrvatske!

FOTO Šok za Hrvatsku: Poljskoj drama i polufinale SP-a!

Tijekom cijelog susreta Katar nije ispuštao vodstvo, a u nekoliko navrata u prvom poluvremenu imali su po šest golova prednosti što su Nijemci uspjeli do odmora smanjiti na četiri razlike.

U nastavku Njemačka stiže i do samo jednog pogotka minusa, ali to je bilo sve - Katar je nošen podrškom 15.000 navijača zasluženo slavio i ušao u borbu za medalje.

Njemačka nije ni trebala igrati na Svjetskom prvenstvu da nije bilo sramotne odluke IHF-a koji je izbacio već kvalificiranu Australiju i ubacio Nijemce koji su oba kvalifikacijska sudara tijesno izgubili od Poljske. Ipak, Nijemci su u skupini D završili na prvom mjestu ispred favoriziranih Danaca i u ovom ogledu s Katarom bili su favoriti.

Rafael Capote s osam i Žarko Marković sa šest golova bili su prve violine Katara dok je Uwe Gensheimer (pet pogodaka) bio najbolji strijelac u njemačkim redovima.

Nakon svega ostaje žal što Hrvatska nije uspjela iskoristiti fenomenalan ždrijeb (najlakša skupina) i činjenicu da do finala nisu stajali ni Francuska ni Španjolska ni Danska...

Tko je najodgovorniji za ispadanje Hrvatske od Poljske u četvrtfinalu SP-a?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider