Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bezidejni Kauboji

FOTO Šok za Hrvatsku: Poljskoj drama i polufinale SP-a!

Hrvatski rukometaši izgubili su četvrtfinalni dvoboj Svjetskog prvenstva u Dohi od Poljske s 24-22 (12-10), te ostali bez šestoga uzastopnog polufinala na velikim natjecanjima...

Nakon što je na posljednjih pet velikih natjecanja stigla najmanje do polufinala i pritom osvojila četiri medalje, hrvatska rukometna reprezentacija ovoga puta nije uspjela. U dramatičnom i čvrstom okršaju izgubila je od Poljske i natjecanje će nastaviti u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će Poljaci u polufinalu igrati s domaćinom Katarom koji je u četvrtfinalu pobijedio Njemačku s 26-24. Poljaci su do sada bili stara 'mušterija' hrvatskih rukometaša. Nikada nisu dobili Hrvatsku u završnici nekog turnira, no u Dohi su dočekali svoj trenutak.

Kao što se i očekivalo bila je to tvrda i čvrsta utakmica, bez mnogo golova. Poljaci su nametnuli spori ritam igre što je stvorilo mnogo problema našim igračima. Hrvatska je otvorila utakmicu čvrsto i pokretljivo u obrani, ali bez pravih riješenja u napadu. Forsirala se igra po sredini što nije donijelo previše dobroga. Krila su ostala bez pravih lopti, Domagoj Duvnjak je imao četiri promašaja, dok je Mirko Alilović obranio samo tri lopte. Hrvatska je u prvom poluvremenu vodila samo dvije minute (od 3-2, do 4-3), dok su Poljaci u dva navrata imali i po tri gola viška (9-6, 10-7). Hrvatska je u 28. minuti uspjela izjednačiti (10-10), no posljednja dva gola u poluvremenu zabili su Poljaci koji su na odmor otišli s vodstvom 12-10.

Nastavak je donio furiozno otvaranje hrvatske vrste. Na vratima je priliku dobio Filip Ivić koji je vrlo brzo skupio četiri obrane, proradio je i Duvnjak postigavši tri gola i Hrvatska je serijom 6-1 došla do vodstva 16-13. Nažalost, Poljaci su pronašli izlaz iz mini krize. Proradio je i Szmal i u 50. minuti Poljaci su stigli do vodstva 19-18. Do posljednje tri minute minute i rezultata 22-22 igralo se gol za gol. Tada je Karačić promašio zicer, Szmal obranio udarac Duvnjaka, a Čupić izgubio loptu i Poljska je golovima Syprzak i Jurkiewicz stigli do pobjede.

Kod Hrvatske su najučinkovitiji bili Domagoj Duvnjak i Zlatko Horvat sa po pet, te Marko Kopljar s četiri zgoditka, dok su Poljake predvodili Mariusz Jurkiewicz (6) i Andzej Rojewski (4).

Tko je najodgovorniji za ispadanje Hrvatske od Poljske u četvrtfinalu SP-a?

Ukupno glasova:

HRVATSKA - POLJSKA 22-24 (10-12)

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vori, Horvat 5 (3), Duvnjak 5, Čupić 2, Bičanić 1, Gojun 1, Štrlek, Kopljar 4, Musa 1, Brozović, Stepančić, Karačić 1, Ninčević, Slišković 2.

POLJSKA: Szmal, Wyszomirski; Lijewski, Jurkiewicz 6, Bielecki 1, B.Jurecki 2 (1), M.Jurecki 2, Rojewski 4, Grabarczyk, Orzechowski, Syprzak 3, Wisniewski, Krajewski 2, Daszek 1, Chrapkowski 3, Maslowski, Szyba

SEDMERCI: Hrvatska 3/4, Poljska 1/2.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Poljska 8 minuta

DVORANA: Ali Bin Hamad Al Attiya Arena

GLEDATELJA: 1.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider