Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neustrašivi duh

Grom udario u sredinu terena, sinjski ragbijaši se srušili pa odlučili igrati i - pobijedili

Na brojne nepredviđene situacije su ragbijaši već naviknuti, ali ne i na ovako nešto što se dogodilo

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči susreta Regionalne ragbi lige između Dalmacije i Ljubljane, grom je na zagrijavanju udario u centar igrališta i na pod srušio sve igrače, no to domaću momčad nije spriječilo da samo pola sata kasnije izađe na teren i pobjedom nastavi svoj put prema željenom naslovu.

Dok su ragbijaši specifični po tome što ih ozljede ne sprječavaju u igranju te na utakmicama nema bacanja po terenu i kupovanja vremena, dio ragbi kulture je i odigravanje susreta po svim vremenskim uvjetima, nevezano uz kišu, snijeg ili bilo kakve vanjske utjecaje. I dok smo u prošlosti gledali brojne utakmice visokog nivoa koje su na ovaj način ušle u povijest, gotovo nezamisliv događaj zbio se jučer u Sinju, prije susreta Regionalne lige između Dalmacije i Ljubljane.

Na samom početku zagrijavanja, kada je na teren izašlo tek dvadesetak igrača domaće Dalmacije i nekoliko gostiju, iznenadni udar groma pogodio je sredinu terena te od jačine udara na pod srušio sve igrače.

"Izašli smo na razgibavanje; padala je lagana kiša te je ubrzo počelo grmjeti. U jednom trenu grom je pogodio sredinu terena, a udarac je bio toliko snažan, kao eksplozija, gotovo nevjerojatno. Svi smo pali na pod, a najbliže udaru bio je Ivica Jukić, koji je nakratko ostao nepomično ležati", rekao nam je kapetan Dalmacije i hrvatske reprezentacije Marko Grčić.

Ivica Jukić, koji je prošlog tjedna u susretu protiv Andore debitirao za hrvatsku reprezentaciju, poslije susreta je bio dobro raspoložen: "U prvi tren nisam shvatio što se dogodilo, osjećao sam samo veliki pritisak u glavi, no to je ubrzo prošlo; nakon toga sam odigrao cijelu utakmicu i sve je završilo odlično."

Nikakvih težih posljedica na sreću nije bilo, a vidno ošamućeni igrači otišli su u svlačionicu gdje su se ubrzo smirili. Otkazivanje susreta za igrače ni u jednom trenu nije bila opcija, a nakon pola sata čekanja, u Sinju je zasjalo sunce.

"Dvije godine zaredom bili smo drugi te sa sve većim nestrpljenjem čekamo svoj prvi naslov. Biti prvak Regionalne lige nije mala stvar, tako da za utakmicu s Ljubljanom nismo mogli biti spremniji; ništa nas nije moglo spriječiti u napadu na trenutno prvoplasiranog slovenskog prvaka", – dodao je Jukić.

Uz pola sata kašnjenja, utakmicom je od samog početka dominirala domaća momčad. Nikola Pavlović već u trećoj minuti zgoditkom iz kazne dovodi Dalmaciju u vodstvo, za što na isti način ubrzo uzvraćaju i gosti, a u 13. minuti Toni Miloš, uz pretvaranje Pavlovića, podiže rezultat na 10:3. Ljubljana postiže još jedno polaganje, koje ne uspijeva pretvoriti, a Dalmacija se polaganjem Prološćića, uz još jedno uspješno pretvaranje Pavlovića, odvaja na 17:8 na poluvremenu.

Ljubljana u nastavku malo preuzima inicijativu te postiže još dva polaganja, no Dalmacija se bori te preko Klarić – Kukuza, Majića i Pavlovića rutinski privodi susret kraju te s konačnih 29:25 i uz utakmicu manje, dolazi na samo bod zaostatka za vodećom Ljubljanom.

"Slijedi zenički Čelik u posljednjem kolu, spremni smo te se nadamo da će se rezultat i u Zagrebu poklopiti u našu korist. Ako konačno osvojimo naslov, u Sinju će se slaviti tri dana i tri noći", zaključio je Jukić.

Danas u 16 sati na Starom placu će svoj susret protiv Čelika odigrati splitska Nada. U slučaju pobjede, Nadi za osvajanje naslova treba i pobjeda u posljednjem kolu protiv Zagrebačkog ragbi saveza, dok bi, ako Nada izgubi jednu od ove dvije utakmice, Dalmacija bila u prilici podignuti dugo željeni pobjednički pehar. Susretom u Splitu, Nada će tradicionalno pomoći hrvatskoj udruzi Dravet sindroma.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider