Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvati u velikoj formi

Goluži nisu bili dovoljno dobri: Balić najbolji asistent Bundeslige, Vuković treći!

Nakon što su dva njegova gola uvrštena u 20 najboljih Lige prvaka u posljednje četiri godine, Ivano Balić zasjeo je na vrh Bundeslige po broju asistencija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometni 'Mozart' je u zadnja dva kola skupio čak 18 asistencija, od toga je proteklog vikenda imao deset protiv Friesenheima, a dodao je još četiri pogotka i tri ukradene lopte. Oduševio je i kolo prije toga, kada je protiv Lübbeckea upisao osam asistencija i pet golova.

Ove sezone Balić je u dresu Welzera  skupio ukupno 59 asistencija i 40 pogodaka te je još jednom pokazao o kakvom se igraču radi. Potvrdio je da je itekako mogao biti koristan i reprezentaciji. Takvog virtuoza poželio bi svaki trener. Osim Slavka Goluže

Balić nije samo odličan u asistencijama, nego je vrlo visoko i po ukradenim loptama. U toj statističkoj rubrici u samom je vrhu Bundeslige, gdje s 26 ukradenih drži treće mjesto. Ispred njega su samo Santos s 30 ukradenih i Guardiola s njih 27.

Treba spomenuti još jednog zaboravljenog asa Dragu Vukovića, koji je treći asistent lige s 45 asistencija, a Domagoj Duvnjak drži četvrtu poziciju s 39 asistencija. Što bi tek bilo da smo u Kataru imali svu trojicu. I ponajboljeg pivota Europe Renata Sulića.

No, nakon potvrđivanja novog hrvatskog izbornika Željka Babića, u kuloarima su se pojavile priče kako bi svi gore spomenuti akteri osim Balića, koji će otići u igračku mirovinu na kraju sezone, ponovno mogli odjenuti reprezentativni dres.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider