Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U boj za medalju

VIDEO Čudesna večer: 'Od prvog do zadnjeg smo vjerovali'

Nakon čudesne pobjede nad Poljskom, Hrvatsku očekuje okršaj sa Španjolskom u polufinalu rukometnog Eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čudo, senzacija, bajkovito... Mnogi epiteti padali su dan nakon nevjerojatnog plasmana rukometaša u polufinale Europskog prvenstva. Nakon što je Norveška pobijedila Francusku, Kauboji su počeli vjerovati da je čudo moguće.

A sad polufinale i spektakl Hrvatska - Španjolska

Furiozan ulazak u utakmicu, potpuno izgubljena Poljska i fenomenalna igra na kraju su na konto Hrvatske stavili velikih +14 golova. Prije nego što odemo uživo u Krakow, podsjetimo se još jednom kako su naši rukometaši sinoć ispisali jednu od najčudesnijih priča naše rukometne povijesti.

Duvnjak i društvo zagrljeni na parketu, u vidnoj ekstazi povodom povijesnog pothvata. Ova generacija Kauboja ostvarila je nešto u što gotovo nitko nije vjerovao. Ponos i nevjerica vladali su čak i kod onih koji su uživo svjedočili hrvatskoj senzaciji.

"Čudo i kapa do poda, od prvog do zadnjeg što smo vjerovali, što smo se bacali na glavu i to je to", ističe Ivan Čupić.

Još vijesti

Kauboji su sinoć naprosto oduševili baš apsolutno sve i sada jašu na hvalospjevima svekolike hrvatske, ali i inozemne javnosti. Čudo u Krakowu sigurno je jedno od najvećih u povijesti rukometa.

"Gledajte, imali smo 3 dana vremena spremiti se, koliko-toliko oporaviti se. I super smo se pripremili. Uhvatili smo ih na krivoj nozi, i moram priznat da smo stvarno 60 minuta igrali jako skoncentrirano, što se možda čini ovako lagano, ali je ekstra naporno", kaže Marko Kopljar.

Bila je to gotovo pa savršena predstava. Bilo u obrani ili u napadu - momčad Željka Babića pregazila je šokirane domaćine i slavila s čak 14 golova razlike.

Najbolji pokazatelj koliko je Hrvatska kao momčad briljantno djelovala jest ovaj podatak: Domagoj Duvanjak svoj jedini pogodak postigao je 3 minute prije kraja.

Čudesna rukometna večer, večer za pamćenje. Nadamo se - ne i posljednja takva u Poljskoj.

Može li Hrvatska nakon čuda i do finala?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider