Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Svi u nevjerici

Francuzi i Poljaci šokirani: 'Hrvatski tsunami, udar groma u Krakowu'

Kad već nisu uspjeli sami izboriti prolaz u polufinale, uzdali su se u Hrvatsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada su u subotu francuski rukometaši svladali naše s osam razlike, malo tko ih nije vidio u polufinalu, a čak i nakon poraza od Norvežana mogli su se plasirati u borbu za medalje, u slučaju da je Hrvatska pobijedila Poljsku od pet do 10 razlike.

Izabranici Željka Babića pokvarili su im planove, razmontirali Poljake sa 14 razlike i Francusku poslali u borbu za peto mjesto protiv Danske s čime su se teško mirili francuski mediji.

Francuski mediji: Ovo je strašan šok!

"U ludom danu Hrvatska se na iznenađenje svih plasirala dalje i pokazala nevjerojatnu vještinu. Pomislili smo kako smo eliminirani, ali onda se pojavio tračak nade. Nažalost, Hrvatska je bila previše dominantna u drugom poluvremenu i iznenađujuće se plasirala u polufinale Europskog prvenstva", piše L'Equipe.

Može li Hrvatska nakon čuda i do finala?

Ukupno glasova:

Le Point se također teško mirio s porazom.

"Morat ćemo pronaći utjehu na Olimpijskim igrama. Mislili smo da ćemo postati europski prvaci, ali nitko nije pitao Norvežane i Hrvate što misle o tome."

"Udar groma u Krakowu! Umjesto šetnje u polufinale, zaustavili su nas prvo Norvežani pa Hrvati. Ovo je strašan šok za Onestine igrače", ističe Le Parisien.

Nisu Francuzi jedini koji su ostali zapanjeni. Cijelom rukometnom Europom odjeknuo je hrvatski uragan u Krakowu, gdje će Hrvatska igrati u polufinalu protiv Španjolske.

Još vijesti

"Rukometna ludnica, ludi Hrvati utišali Poljsku. Dogodilo se nešto što nitko nije očekivao pred 15.000 poljskih navijača", piše Handball planet.

Poljski mediji: Neviđena sramota!

''Kako se to dogodilo? Ne znamo, ali se dogodilo'', piše poljski Sport i dodaje fotomontažu Zlatka Horvata kao vampira koji im se napio krvi. Iznad njega stoji natpis 'Horvat', inače naziv za Hrvata u zemljama srednje i istočne Europe.

Nešto opširniji osvrt donosi Naszdziennik.

"Ovo je bio hrvatski tsunami! Katastrofa, neviđena sramota. Umjesto da odemo u polufinale završili smo na četvrtom mjestu u skupini. Nema pravih riječi za ovo, činilo se da smo sigurni u borbi za medalje, a sad nas čeka utakmica za sedmo mjesto."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider