Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Takva partije želimo

VIDEO Najbolja utakmica Hrvatske na Europskom prvenstvu

Hrvatska rukometna reprezentacija pružila je fantastičnu partiju protiv Islanđana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kauboji su razmontirali Island s velikih 9 golova razlike, te u drugi krug prenose dva boda. Iako su već prije početka utakmice znali da imaju prolaz u drugi krug, jer je Norveška pobijedila Bjelorusiju, Kauboji su odlučno krenuli po planirana dva boda. Obrana 5-1, o kojoj se toliko pričalo posljednjih dana, funkcionirala je izvrsno.

"Obrana je stvarno bila na vrhunskoj razini i mislim da će svakoj ekipi biti teško razbijati takvu obranu kad ćemo igrati s takvom borbenošću i takvom željom. Naravno da kad igraš takvu obranu da je dobro i u napadu s puni lakih golova iz kontri i polukontri", izjavio je Manuel Štrlek.

S druge strane, Island je djelovao potpuno izgubljeno pa je Hrvatska već nakon 17 minuta igre imala plus 10. Na kraju je završilo 37:28.

Marino Marić odigrao je utakmicu života i bio naš najbolji igrač s osam golova. Štrlek se pridružio sa šest, a Čupić s 4 pogotka. Veseli podatak da je na listi strijelaca na kraju utakmice bilo ukupno 12 imena! Alilović je skupio 9 obrana i bio igrač utakmice, a u drugom dijelu priliku su dobili i igrači s klupe.

"Oni su imali strašan angažman i taktički i disciplinirani i velika želja. Igrali su odlično. Ja kao trener ih mogu samo pohvaliti i zahvaliti da su tako igrali hrabro i srčano za Hrvatsku", ponosan je bio izbornik Željko Babić.

Igra je bila upravo onakva kako zamišljamo igru Hrvatske, za razliku od utakmice protiv Norvežana.

"Mislim da je bio problem u našim glavama. Taj mentalni sklop. Jednostavno danas smo stali jedni ispred drugih i rekli stigli smo do zida ili idemo po dva boda ili idemo doma", kazao je Igor Karačić.

Kauboji su u drugi krug prenijeli dva boda i drugoplasirana su reprezentacija skupine. Sada sele u Krakow gdje ih čekaju nimalo lagani protivnci.

Već u četvrtak (s početkom u 20:30) na rasporedu je utakmica protiv Makedonije. Slijede stari znanci Francuzi, te na kraju domaćin Poljska.

U polufinale Eura proći će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Još vijesti

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider