Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Srce k'o kuća"

Dubrovnik i Jug - kičma hrvatske reprezentacije: "Ovdje se vaterpolo živi"

Na krajnjem jugu Hrvatske s posebnim nabojem pratilo se finale Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Dubrovniku, Mlinima i Župi dubrovačkoj trajalo je do dugo u noć slavlje, palile su i baklje u čast hrvatskih vaterpolista.

Kičma hrvatske vaterpolo reprezentacije su igrači dubrovačkog Juga, a to je već uobičajena praksa. Obožavatelji vaterpola na jugu Hrvatske napokon su došli na svoje subotnjim trijumfom Barakuda protiv Mađara u Budimpešti.

"Ja mislim puno, svima nama puno meni barem osobno strašno mi je drago, evo naježio sam se" i "Super, saveršeno se osjećam, srce k'o kuća", pričali su Dubrovčani.

Jedan dječak sve je to sažeo u ovu rečenicu:

"Neopisiv je osjećaj kada vaša ekipa osvoji takav nekakav veliki naslov."

Dvostruki zlatni olimpijac i bivši trener Juga Veselin Đuho oduševljen je uspjehom reprezentacije, pogotovo kada se u obzir uzme žestoka konkurencija. 

"Mi smo uvijek bili ili drugi ili treći, tako da je kontinuitet medalja tu, sad je ova medalja legla fanstastično", istaknuo je Đuho za Dnevnik Nove TV.

A fantastičnu utakmicu odigrali su dubrovački Jugaši, potigli su svih osam golova u finalu. Trener Vjekoslav Kobeščak koji je ove godine pokupio sve klupske trofeje na svoje zlatne vaterpoliste je ponosan, ali skroman.

Đuho: Tajna je u velikoj tradiciji

"Naravno da jesam, makar se u ovom trenutku ne treba pretjerano držati tog kupskog djela, ovo je uspjeh hrvatskog vaterpola. Mi ćemo se u svakom slučaju uvije truditi da bude što više reperezentativaca iz Juga, ali ovo je jedan uspjeh svih momaka, cijelog hrvatskog vaterpola i cijelog hrvatskog sporta."

Dubrovnik i okolica vaterpolo žive, slažu se oba trenera. U tome leži i ključ uspjeha.

"Tajna je u našoj velikoj tradiciji koja traje od 1923. godine, to je jedan od glavnih razloga i to je tradicija velikih rezultata, ne samo tradicija da se bavi sportom nego da smo prvaci i Jugoslavije i Europe", ističe Đuho.

Kobešćak: Nakon ovakog uspjeha regrutacija djece bit će velika"

Nadovezao se Kobešćak...

"Ovdje se vaterpolo živi na svakom koraku i u moru i u bazenu i izvan bazena, jedno znanje koje se nalazi na bazenu izutzetno je veliko i to će se nastaviti i dalje sigurno da će i nakon ovakvog uspjeha regrutacija djece biti svakako velika kao što je bilo i poslije Londona, stvarat će se novi reperezentativci, tu je puno trenera koji znaju kako raditi s djecom."

Nove generacije dubrovačkog vaterpola spremne su, još samo čekaju da im se izgradi još jedan bazen, pa da imaju uvjete kakve i zaslužuju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider