Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Važna pobjeda za BiH

Na pola puta kvalifikacija za Euro: Senzacionalni poraz Francuza!

Iza nas je polovica kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo.

Francuski rukometaši (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kompletirano je treće od šest kola, na polovici smo kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo koje će se u siječnju 2020. godine održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Osim što će to biti prvi Euro koji će se održati u tri države, ujedno će i prvi put nastupiti 24 reprezentacije. Uz domaćine, nastup je osigurala i Španjolska kao aktualni prvak Europe dok ćemo preostalih 20 sudionika doznati nakon kvalifikacija.

U završnoj fazi kvalifikacija postoji osam skupina s po četiri reprezentacije, a na Europsko prvenstvo plasirat će se po dvije najbolje iz svake skupine plus četiri najbolje trećeplasirane. Na taj način bit će poznate sve momčadi koji će početkom iduće godine igrati na euro-smotri.

Hrvatska rukometna reprezentacija sigurno će se plasirati, remi sa Srbijom u Beogradu neće ništa poremetiti u planovima Kauboja da izbore Europsko prvenstvo.

Kako ste doživjeli remi Kauboja u Beogradu?

Ukupno glasova:

Od ostalih utakmica igranih ovog četvrtka izdvajamo gostujuće pobjede koje su ostvarile Slovenija i Bosna i Hercegovina te poraz Francuske.

Sosedi okrenuli u završnici

U skupini 4 Slovenci nastavljaju juriti prema prvom mjestu. U trećem su kolu na gostovanju pobijedili Nizozemsku, završilo je 26:27. Nekoliko minuta prije kraja Nizozemci su vodili 26:24, ali su onda izabranici Veselina Vujovića izveli veliki preokret, zacementirali svoju obranu i u napadu postigli tri pogotka.

Stvari stoje tako da će o prvom mjestu odlučivati u petom kolu u međusobnom ogledu Latvija (koja je večeras slavila na gostovanju u Estoniji) i Slovenija.

Gužva u skupini BiH

U skupini 5 do druge pobjede stigla je reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo, opet su do bodova stigli u gostima, svladavši Finsku sa 30:26 uz čak 10 golova veterana Nikole Prce.

Nikola Prce (Foto: AFP) Nikola Prce (Foto: AFP) (Foto: Afp)

BiH u idućem kolu u nedjelju dočekuje Fince u Tuzli i ako ih ponovno pobijede, doći će na milimetar od plasmana na Europsko prvenstvo jer će sa šest osvojenih bodova stajati odlično na onoj ljestvici trećeplasiranih reprezentaciji.

Potop Francuske u Guimaraesu

U skupini 6 je Portugal iznenađujuće svladao favoriziranu Francusku, završilo je 33:27. Samo po sebi je vijest što jedni Francuzi, svjetska rukometna velesila i vječni glavni pretendent za zlatne medalje, izgube od ovakvog suparnika, a kamoli kad to ne bude obični poraz već pravi debakl.

U konačnici je završilo +6  za Portugalce koji su u pojedinim trenucima drugog poluvremena imali prednost i od osam razlike i koji će na nedjeljni sraz u sklopu četvrtog kola stići Francuskoj u Strasbourg kao vodeća momčad skupine. Tko bi se tome nadao...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider