Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izvisila dva zadnja prvaka

Potez bez presedana: EHF ukinuo cijelu nokaut-fazu i odmah odredio tko će na Final Four!

Europska rukometna federacija posegnula je za zanimljivim, ali i kontroverznim rješenjem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrhunac klupske rukometne sezone već godinama je Final Four Lige prvaka koji se krajem svibnja ili početkom lipnja, ovisi kako kad, igra u Lanxess Areni u Kölnu.

Termin završnog turnira za ovu sezonu već je u dva navrata pomican pa konačna odluka, koju je nedavno donijela Europska rukometna federacija (EHF) glasi da će se igrati u tjednu između Božića i Nove godine, 28. i 29. prosinca. Nesvakidašnja je to situacija jer ćemo novog prvaka Europe dobiti u trenutku kada već dobrano počne nova sezona, a još je čudnije ono što je ovog petka izglasao EHF.

Odlučili su da se utakmice osmine finala i četvrtfinala Lige prvaka uopće neće igrati i usput odmah odredili sudionike Final Foura. Bit će to Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem koji su u tzv. elitnim skupinama (A i B) ovosezonske Lige prvaka završili na prva dva mjesta.

Zatvorena vrata prvacima Europe iz 2018. i 2019.

Neobičan je ovo i dosad neviđen potez koji će kod nekih klubova zasigurno izazvati zgražanje. Primjerice, kod aktualnog prvaka Europe Vardara koji je trebao igrati u osmini finala s još jednim klubom koji se itekako nadao nastupu na završnom turniru, mađarskim Pick Szegedom.

Dekretom EHF-a otpali su i vrlo jaki Flensburg te Montpellier, prvak Europe iz 2018. godine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider