Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Nije bogat tko puno ima...'

VIDEO Hrvatski boksač prodao automobil kako bi se spremio za Rio

Kad sportaši kažu "idemo na sve ili ništa", to obično nema tako radikalno značenje kao u slučaju našeg boksača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da bi se što bolje pripremio za nastup na skorim Olimpijskim igrama, Hrvoje Sep je odlučio prodati svoj automobil!

Sep je jedan od najboljih boksača svoje kategorije. Dvostruka europska bronca i četvrtfinale sa svjetskog prvenstva daju mu za pravo da traži ozbiljne stvari u Riu. Puno bi pomogla uloga nositelja među 26 boksača.

"Na prvi dan boksa je ždrijeb i znat ću da li sam nositelj. To me ne opterećuje. Samo sam koncentriran da što bolje odboksam", kaže Sep koji u Brazil ide bez diplomatskih rečenica:

Visoko postavljena letvica

"Kad bi ja išao na Olimpijske igre i gledao što ako dobijem jedan meč pa drugi izgubim i kao zadovoljan sam. Ne gledam kako ću dobiti svih pet mečeva. Ako pobijedim tri i dalje ću biti nezadovoljan. Samo najveći dometi me zanimaju."

Letvicu su postavili visoko jer drugačije, priznaje i trener Leonard Pijetraj, ne znaju.

"To vam je u profesionalnom boksu dobro napravljeno. Imate prvaka pa su ispod prvi, drugi, treći izazivač. Tako je i kod mene u olimpijskom boksu, imate zlato i sve ostalo je isto."

U njegovoj kategoriji do 81 kilograma ipak odskače Kubanac De La Cruz.

"On je svakako najveći i prvi favorit. Čovjek je trostruki svjetski prvak, posljednjih šest godina nije poražen. Međutim ja imam samopuzdanja da se i s njim mogu boriti. Njegovi treneri su mi čak i rekli da sam ga dobio u našem meču", optimistično će Sep.

A da bi jednom uzeli mjeru De La Cruzu i sličnima trebaju vam vrhunski sparing partneri u pripremi, a toga u Hrvatskoj itekako nedostaje.

"Toliko smo ljudi zvali od Njemačke, sjevera Europe, sa zemalja bivše države do Rumunjske i Bugarske. Međutim oni koji se nisu kvalifikcirali idu na odmor a oni koji jesu traže svoje sparing partnere", otkrio je Pijetraj.

I u takvoj pat situciji Sep je presjekao. Prodao je automobil da bi platio usluge ponajboljeg srpskog boksača Petera Maukovića da sparira s njim mjesec dana uoči Ria.

"Gospođa ima auto tako da se koristim njenim, ne mogu reći da sam nezadovoljan nego se samo želim što bolje pripremiti", skromno će Sep.

Nije bogat onaj koji puno ima nego kome malo treba, je li?

"Tako je", sa smješkom će Sep.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider