Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan razlog

Zlo modernog nogometa: Evo zašto se prodaje klub Nikice Jelavića!

Vlasnik engleskog nogometnog prvoligaša Hull Cityja, 75-godišnji biznismen Assem Allam odlučio je prodati klub jer mu Engleski nogometni savez (FA) nije dopustio promjenu imena kluba u Hull Tigers.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Allamova ideja o promjeni klupskog imena naišla je i na otpor navijača, ali on se svejedno odlučio žaliti Međunarodnom arbitražnom sudu (CAS) na odluku FA-a.

"Još ranije ove godine smo odlučili kako ćemo dati klub na prodaju ako nam se ne dopusti igrati pod imenom Hull Tigers. Kako je FA 9. travnja odbio promjenu imena, klub je od 10. travnja na prodaju. Istovremeno smo uložili i žalbu na odluku FA-a. No, ja ću ostati potpuno posvećen klubu sve dok ne nađemo kupca ili uspijemo u namjeri oko promjene imena", izjavio je Allam na konferenciji za medije.

Allam je kupio Hull City u prosincu 2010. dok je klub bio u drugoj ligi, te je investirao mnogo novca za pojačanja kako bi klub uveo u Premier ligu, a u svibnju ove godine Hull City je igrao i u finalu FA Kupa.

No, došao je u sukob s navijačima jer je smatrao kako je ime Hull City preobično, te kako bi Hull Tigers bilo efektnije za privlačenje navijača diljem svijeta. Navijači su, pak, mišljenja kako Allam zahtjevom za promjenom imena "ignorira 110 godina tradicije".  U svakom slučaju, ovo je još jedan dokaz kakve sve pošasti sa sobom nosi moderni nogomet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider