Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Heynckes: Bili smo bolji

Zidane se kockao, ali nije kažnjen: Posebno istaknuo dvojicu igrača Reala

Treću godinu zaredom Real Madrid se plasirao u finale Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane nije skrivao zadovoljstvo plasmanom Real Madrida u finale Lige prvaka, treće uzastopno pod njegovim vodstvom.

Za revanš s Bayernom u polufinalu Lige prvaka trener Kraljevskog kluba povukao je potez koji mu se skoro obio o glavu – u nedostatku Danija Carvajala na mjesto desnog beka stavio je Lucasa Vazqueza, izrazitog ofenzivca, dok je Nacha (po vokaciji stopera) ostavio na klupi. Na toj desnoj strani obrane Reala curilo je na sve strane, Bayern je uglavnom nadirao preko Riberyja i praktički je gol visio u zraku svaki put kad bi lopta bila na toj strani, a posebice kad bi se Francuzu iz drugog plana priključivao još i David Alaba.

Zidane: Pokazali smo karakter

Real je na koncu sačuvao 2:2 i prošao u finale.

"Bila je ovo sjajna utakmica s obje strane. Bayern je igrao fenomenalno, ali pokazali smo karakter i izborili smo finale. Loše smo ušli u utakmicu, ali smo se brzo oporavili. U nastavku smo zaigrali mnogo bolje", izjavio je nakon utakmice Zizou posebno nahvalivši dvojicu svojih igrača:

"Karim Benzema večeras je pokazao koliko je sjajan napadač. Zabio je dva gola, ali i naporno radio. Svi su oduševljeni zbog njega. Keylor Navas također je bio odličan. Bila je to teška utakmica, a on nas je spasio nekoliko puta."

Heynckes: Bili smo bolji u obje utakmice

Bayernov strateg Jupp Heynckes nije skrivao razočaranje.

"Razočaran sam rezultatom jer je neodlučeno za nas bio poraz. Bili smo bolji u obje utakmice, ali napravili smo pogreške koje su nas skupo koštale. Šteta što je završilo na ovaj način. U uzvratu smo odigrali odlično, a Keylor Navas bio je Realov najbolji igrač. Koncem prvog poluvremena nije nam dosuđen kazneni udarac, ali ne želim komentirati suđenje", kazao je Heynckes.

Njemački je stručnjak prokomentirao i veliku pogrešku vratara Svena Ulreicha koji je poklonio Realu pogodak za vodstvo 2:1.

"Ulreich je bio u dvojbi što napraviti i pogriješio je. Doživio je black-out. To je strašna stvar za igrača, loš trenutak za moju momčad, ali imali smo puno prilika za postizanje golova, a Ulreich je dobro branio."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider