Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveća priča zime

Senzacionalni transferi: Legenda Barce pomaže Realu, Arsenal želi zvijezdu Dortmunda

James Rodriguez dobio je još jednu zanimljivu ponudu iz Katra, no Kolumbijac će najvjerojatnije prema Engleskoj.

Gdje će razočarana zvijezda Real Madrida James Rodriguez? To je top tema i pitanje španjolskih medija. Kako smo već pisali, Kolumbijac navodno na pladnju ima pet ponuda: Arsenal, Chelsea, Manchester United, PSG i Juventus. A stigla je i šesta, i to iz Katra od Al Sadd SC-a, kluba u kojem trenutačno nastupa legenda Barcelone Xavi Hernandez.

Opet frka u Realu: Zidane i Perez pucaju od bijesa, Hrvati naljutili suigrače

Ta je ponuda zanimljiva iz Razloga što Xavi navodno posreduje u pregovorima s Jamesom i Realom, te još više što Katarani nude znatno veću odštetu Realu i plaću samom igraču od spomenutih pet klubova.

Real teško da može u Europi dobiti više od 60 milijuna eura, čak je vjerojatnije da će ta cifra biti i manja, dok Katarani navodno nude Realu otprilike istu svotu koju je Real isplatio Monacu za Jamesa, dakle oko 80 milijuna eura.

Ponuda iz Katra

Nije teško zaključiti zašto je Florentinu Perezu ova ideja jako zanimljiva. Predsjednik Reala time bi vratio uložena sredstva u Jamesa i sačuvao „poslovnu čast“. James trenutačno u Realu zarađuje između 7 i 8 milijuna eura godišnje, dok mu Katarani navodno nude dvostruko veću plaću.
Iako novac često radi čuda, malo je vjerojatno da će se ovaj transfer realizirati.

James je u najboljim nogometnim godinama (25) i teško da će se odlučiti otići u dio svijeta u koji igrači njegova kalibra najčešće odlaze na zalasku karijere. No, tko zna, možda se nađe neko prelazno rješenje, recimo da provede pola sezone u Kataru i onda na ljeto prijeđe u neki veliki europski klub.

Navodno su Katarani spremni na sve opcije, njima je kao domaćinima Svjetskog prvenstva 2022. u prvom planu publicitet i građenje imidža nogometne zemlje, a transfer popularnog Kolumbijca u tom pogledu bi im jako dobro došao. Zna se da novca imaju na pretek.

Kako god, Jamesov impresario, moćni Jorge Mendes žonglira sa svim opcijama i pred prijelazni rok gradi što bolju poziciju svojem klijentu, koji je kontroverznom izjavom nakon finala Svjetskog klupskog prvenstva navukao na sebe bijes Realovih struktura. Zbog toga je vjerojatno i ova opcija izašla u eter, iako je prilično izgledno da se neće ostvariti.

Arsenal želi Jamesa i Marca Reusa

Najlogičnije je zaključiti da će James prema „Otoku“. Arsenal, Chelsea i Manchester United stoje prvi u redu, ne nužno ovim redom. Jamesov „časnik za vezu“ s Arsenalom je njegov šogor i sunarodnjak Ospina. Kako je sve izglednije da će Mesut Ozil ili Alexis Sanchez napustiti Emirates, možda čak obojica, logično je da u Arsenalu razmišljaju o zamjenama.

James je samo jedna od potencijalnih meta. Engleski medijskim eterom jutros je prostrujala vijest kako Arsenal pregovara i s Borussijom Dortmund oko transfera Marca Reusa. Taj transfer mogao bi se dogoditi tek na ljeto, jer teško da će Borussia pustiti svojeg najboljeg igrača usred sezone, ali ni to nije nemoguće ako ponuda bude prava.

Manchester United nudi premalo

Dakle, „topnici“ bi se mogli koncentrirati na Jamesa u zimskom prijelaznom roku. Jose Mourinho navodno je također živo zainteresiran za Kolumbijca. Portugalac je ostao u dobrim odnosima s Perezom, navodno su dosta često u kontaktu i taj detalj nije za zanemariti.

Međutim, vlasnici Manchester United malo su potegli ručnu nakon silnih investicija u posljednje dvije godine, a koje nisu donijele očekivane rezultate, te sada pušu i na hladno. Trenutačno je u prvom planu pojačanje zadnjeg reda, na meti je švedski stoper Victor Lindelof, a Benfica traži 45 milijuna eura.

Mourinho želi Jamesa, ali United navodno nudi samo 40 milijuna eura Realu. Možda su na Old Traffordu spremni podići ponudu, ali teško da bi to moglo otići preko 50 milijuna. I to je problem, jer Perez je zacrtao da mora dobiti barem 60 milijuna. Koliko je to realno, drugo je pitanje. No, ima još dosta vremena, zimski prijelazni rok tek treba startati i do kraja siječnja sve će opcije biti otvorene.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider