Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
huliganski ispad

West Ham traži doživotni izgon za navijače koji su napali Unitedov autobus

Klub Slavena Bilića tražit će rigorozne kazne za napadače na autobus Manchester Uniteda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski prvoligaš West Ham United koji je sinoć pod trenerskom palicom bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića slavio protiv Manchester Uniteda sa 3-2 objavit će doživotnu zabranu za navijače za koje se utvrdi da se gađali autobus 'crvenih vragova' prije početka utakmice.

Početak utakmice između West Hama i ManU-a kasnio je 45 minuta zbog prometnog kaosa oko stadiona te napada domaćih navijača na autobus s igračima Manchester Uniteda. Navijači West Hama su napali autobus raketama i bocama pri čemu su razbili jedan prozor. Policija je uz dosta problema ipak uspjela dopremiti igrače Uniteda na stadion.

"Svjesni smo da se neki navijači izvan Boleyn Grounda nisu ponašali na odgovarajući način", kaže se u klupskom priopćenju.

I Engelski nogometni savez je također osudio taj incident, dodavši kako će surađivati s oba kluba i s policijom u istrazi.

Tijekom susreta su na vratara Manchestera Uniteda Davida de Geu bacane boce dok je jedan navijač uletio na teren kako bi se suočio sa Španjolcem.

Nogometaši West Ham Uniteda su se sinoć nakon 112 godina oprostili od stadiona Upton Park, a na oproštaju su zahvaljujući pobjedi nad Manchester Unitedom ostali u igri za plasman u Europu. "Čekičari" će nakon 112 godina provedenih na Boleyn Groundu, poznatijem kao Upton Park, od iduće sezone igrati na Olimpijskom stadionu. Klub je već objavio kako je rasprodano svih 50,000 godišnjih ulaznica stadiona koji ima kapacitet 54,000 mjesta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider