Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oproštaj od upton parka

VIDEO Bilić u suzama: West Ham srušio veliki Manchester United

West Ham na veličanstveni se način oprostio od Upton Parka...

West Ham Slavena Bilića na veliki se način oprostio od svog Boleyn Grounda, stadiona na kojem je nastupao dugih 112 godina. 'Čekićari' su u posljednjoj utakmici prije preseljenja na Olimpijski stadion u ludoj utakmici slavili s 3:2 protiv Manchester Uniteda, engleskog rekordera po broju naslova. 

Na oproštaju od kultnog Upton Parka 'Čekičari' su srušili ManU ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih 13 međusobnih susreta. Bila je to 2,399. utakmica West Hama na tom stadionu, a ostat će upisano kako je posljednju utakmicu 'Čekičara' i posljednju pobjedu na Upton Parku izborio naš stručnjak Slaven Bilić. I za Bilića ovaj stadion ima posebno mjesto jer je u sezoni 1996/97. nosio dres upravo 'Hammersa'. A koliko mu je to značilo naš je stručnjak pokazao nakon posljednjeg sučevog zvižduka kad je briznuo u plač.

Domaćin je u odgođenom susretu 35. kola Premiershipa poveo u 10. minuti golom Diafre Sakha, a do konca poluvremena momčad Slavena Bilića je imala još dvije sjajne prilike. Međutim, Andrew Carroll i Dimitry Payet su loše pucali. United je promašaje West Hama kaznio u 51. minuti brzom kontrom koju je realizirao Anthony Martial. Potpuni preokret dogodio se u 72. minuti kada je francuski napadač po drugi put zatresao mrežu domaćina. Ipak, radost gostiju kratko je trajala. Bilićeva momčad je četiri minute kasnije izjednačila, a za 2-2 zabio je Michail Antonio. Novi preokret dogodio se u 81. minuti kada je domaćin ponovo stigao do vodstva, a strijelac je bio Winston Reid.

Početak utakmice između West Hama i ManU-a kasnio je 45 minuta zbog prometnog kaosa oko stadiona, te napada domaćih navijača na autobus s igračima Manchester Uniteda.

Navijači West Hama su napali autobus raketama i bocama pri čemu su razbili jedan prozor. Policija je uz dosta problema ipak uspjela dopremiti igrače Uniteda na stadion.

 

"Nije bilo ugodno, no nekako smo došli do stadiona," kazao je napadač ManU-a Wayne Rooney, dok je menadžer Louis van Gaal ljuto dodao: "Ponovo u Londonu imamo problema. Ovo je naša druga utakmica u Londonu ove sezone kojoj je kasnio početak."

Na ljestvici vodi novi prvak Leicester City sa 80 bodova, na drugom mjestu je Tottenham sa 10 bodova manje, a treći je Arsenal sa 68 bodova. Na četvrtom mjestu, posljednjem koje osigurava Ligu prvaka je Manchester City sa 65 bodova. ManU je ostao na petom mjestu sa 63 boda, a West Ham na šetoj poziciji ima bod manje.

U posljednjem kolu Bilićeva družina u nedjelju gostuje kod Stoke Cityja.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider