Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener Raya 'poludio'

VIDEO 'Besramna večer': Ronaldo uzvratio bijesnim navijačima Reala

Rafael Benitez isfućkan je na Santiago Bernabeuu, a tijekom utakmice s Rayom fućkalo se i cijeloj momčadi Reala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Paco Jemez bio je ogorčen suđenjem na Santiago Bernabeuu. Real je pregazio Rayo s 10:2, no u 12. minuti bilo je 2:1 za goste, a onda je prema mišljenu trenera Rayo Vallecana na scenu stupio sudac Iglesias Villanueva i uništio njegovu momčad s dva crvena kartona i jedanaestercem.

„Već dugo vremena nisam vidio ovako nešto groteskno i besramno kao danas. Poniženi smo i pokradeni, večeras je izgubio nogomet, liga je obezvrijeđena. Ovo se ne bi smjelo događati. Žalosno sam se osjećao kada sam ušao u svlačionicu i vidio utučena lica svojih nogometaša“, s indignacijom je govorio trener Raya na press-konferenciji poslije utakmice.

Trener Raya 'poludio' na suce

I nije tu stao.
„Ovo što se dogodilo nije pravedno. Ravnopravno smo se nosili s Realom dok nam nisu isključili dva igrača i svirali nepostojeći penal. Možda su navijači Reala uživali, ali volio bih vidjeti kako bi to završilo da smo igrali 11 na 11. Mislim da se Real ne bi baš lijepo proveo“, sipao je gorki pelin trener Raya, da bi na kraju cinično zaključio:

„Sretan Božić svima, uključujući i suca.“

Katalonski Sport prenio je navodnu izjavu Paca Jemeza kojom se oštro obrušio na Cristiana Ronalda.
„Muka mi je kada vidim kako nakon svakog duela rukama hvata loptu i traži prekršaj. Takvo ponašanje nam govori kakav je profesionalac.“

Jemez je kasnije demantirao da je to izjavio, ali rečenice koje je izustio na presici nisu puno blaže. Je li i koliko u pravu? Kod prvog crvenog kartona ne može se reći da je sudac pogriješio. Tito je napravio doista pogibeljan start na Toniju Kroosu. Reklo bi se u nogometnom žargonu za zatvor. Išao je u klizeći start podignutom nogom, doduše ne u stajnu nogu, jer bi u tom slučaju Nijemac završio u bolnici, ali svejedno to nije bio start po nogometnim propisima. Noga u zraku, đon na Kroosovom gležnju i potom „čišćenje“ stajne noge. Kroos je gotovo napravio salto u mjestu.

Krvnički start Tite i sumnjivi jedanaesterac

Jemez je možda u pravu kada kaže da je izgledalo puno gore nego što stvarno jest, Kroos nije bio ozlijeđen, ali nikako se ne može reći da je sudac pogriješio. Tito je opravdano isključen. No, drugi drugi žuti karton Raulu Baeni i jedanaesterac u najmanju su ruku sumnjivi, da ne kažemo smiješni. Kod rezultata 2:2, nakon centaršuta i gužve u šesnaestercu, sudac je svirao Baenino povlačenje Sergija Ramosa, no Karim Benzema je metar dalje srušio na pod igrača Raya povukavši ga za ruku.

Real je već tada imao igrača više i vjerojatno bi pobijedio i bez tog „poguranca“, ali ostala je mrlja. Čak su i neki navijači Reala negodovali zbog takve odluke suca.

„U nekim utakmicama suci su nas oštetili pa nitko ništa nije rekao“, lakonski je utvrdio Rafael Benitez kao da je Real igrao protiv Barcelone, a ne protiv „malenog“ Raya.

Benitez isfućkan

Bernabeu je dočekao Beniteza zvižducima. Žestoko mu se fućkalo na predstavljenu pred utakmicu. Poraz na El Madrigalu naprosto je razjario pristalice Reala. Ni momčad nije ostala pošteđena, posebice nakon što je Rayo poveo. Ronaldo je reagirao na otvorenoj sceni, u jednom trenutku s kiselim smiješkom na licu podigao kažiprst i zanjihao s njime. Publika je reagirala još žešće.

"Dio publike je nezadovoljan, a tijekom utakmice bude svega. Znamo da moramo bolje, radimo na tome", praveći se "Englezom" komentira Benitez ponašanje navijača.

Sva sreća za Real i Beniteza što je uskoro uslijedio preokret i golijada kakva nije viđena u posljednjih pedesetak godina. Do kraja utakmice navijači Reala su zaboravili što je bilo na početku i s pljeskom su ispratili Ronalda, Bela, Benzemu i ostatak društva.

Katalonski mediji cinično zaključuju da dok Real na sva zvona slavi pobjede nad „velikim“ suparnicima u prvenstvu, Barcelona osvaja „male“ trofeje u Japanu. Vidjet ćemo hoće li ova visoka pobjeda podići „kraljeve“? Sličan trijumf nad Malmoeom nije imao neki posebno blagotvoran učinak. Možda Benitez bude bolje sreće u nastavku sezone. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider