Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tragičan učinak Reala

Modrić je najveći krivac, ali Ronaldo ne zabija kada je najpotrebnije

Real je na El Madrigalu pretrpio treći poraz u sezoni, a Cristiano Ronaldo opet nije zabio pogodak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza na El Madrigalu i propuštene šanse da se primakne Barceloni i Atleticu na samo dva boda, Real je ponovno teško uzdrman. Kritike stižu sa svih strana.

Navijači su poslovično ljutiti na trenera Rafaela Beniteza, ali ni momčad nije pošteđena. Madriđani su u prvih 15. kola sakupili samo 30 bodova, što je najlošiji učinak od sezone 2008/09. Real je upisao devet pobjeda, tri remija te čak tri poraza; protiv Seville na Sanchez Pizjuanu, Barcelone u Madridu i sada na El Madrigalu.

Kada se očekivali da će Real iskoristiti neočekivani posrtaj Barcelone protiv Deportiva na Camp Nouu, Madriđani su ponovno razočarali na gostovanju kod vrlo dobrog Villarreala. Real je odigrao iznimno loše prvo poluvrijeme u kojem je Villarreal poveo 1:0 golom Soldada, a lako je mogao voditi i 2:0 budući da je imao još jedan čisti „zicer“.

Modrić krivac za gol Villarreala

Luka Modrić najveći je krivac za pogodak. Neoprezno je izgubio loptu u opasnoj zoni, a potom je na njegovu nesreću pao jedini gol na utakmici.

„Nismo dobro ušli u utakmicu, igrali smo loše u prvom dijelu, ali smo podigli ritam u drugom poluvremenu, stvorili smo dosta šansi, no nismo zabili. Propustili smo dobru priliku priključiti se liderima na ljestvici. Ništa, zaostajemo pet bodova , moramo se nastaviti boriti“, kazao je Modrić tužnim glasom nakon utakmice.

Benitez nije mogao objasniti zašto je momčad tako loše i nemotivirano ušla u utakmicu.
„Teško je objasniti što nam se dogodilo u prvom dijelu, nema logičnog objašnjenja. No ipak, u nastavku smo bili znatno bolji“, pravda se Benitez i dodaje već svoju klasičnu poštapalicu:

„Moramo analizirati što nam se dogodilo, zašto otpočetka nismo krenuli kao u drugom dijelu.“

Ronaldo opet nije zabio

Kritičari se pitaju koliko je potrebno poraza da bi Benitez konačno shvatio zašto mu momčad ne igra kako se očekuje!? Možda ni neće imati vremena da do kraja shvatim jer Florentino Perez je prilično nervozan, jasno je da se Benitezu stolica opasno trese. Kako god okrenuli, čini se da je Realov glavni problem neefikasnost.

„Imamo puno udaraca, ali u ključnim trenucima malo zabijamo“, kaže Benitez i „otkriva Ameriku“.

Gdje je zapelo? A gdje drugdje nego kod glavne zvijezde „kraljeva“. Cristiano Ronaldo opet nije zabio, deveti put ove sezone. Kad se pogleda lista strijelaca Primere, učinak mu je sasvim solidan, do sada je postigao deset golova. Međutim, baš na njegovom primjeru očituje se ona čuvena: statistika je kao bikini, otkriva mnogo, ali sakriva najvažnije detalje.

Jer, Portugalac ne zabija kada se utakmica lomi, kada je egal, kada momčad treba „vjetar u leđa“, uglavnom ga nigdje nema. Ronaldo je polovicu golova zabio na jednoj utakmici, protiv Espanyola u Barceloni, gdje je Real slavio sa 6:0. Puno „nepotrebnih“ golova i malo onih koji presuđuju. U nogometu je puno bolje i važnije zabiti na svakoj po jedan nego u jednoj pet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider