Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postava za PSG

Veliki problemi za Real, drhti i hrvatski izbornik: Zidane na mukama zbog Modrića

Real Madrid utakmicu sezone dočekuje u velikoj neizvjesnosti...

Galerija Zinedine Zidane i Luka Modrić (Foto: AFP) Igrači Reala slave gol (Foto: AFP) Unai Emery i Zinedine Zidane (Foto: AFP) +1 Luka Modrić (Foto: AFP)

PSG je definitivno ostao bez glavne zvijezde za obračun s Realom u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, koja je na rasporedu 6. ožujka na Parku prinčeva.

Neymar je trenutačno u Brazilu gdje će biti podvrgnut operaciji i trebao bi se vratiti na travnjak tek u svibnju. Iako se neki možda neće složiti, veliki je to udarac za Parižane koji u uzvratu love Realovih 3:1 iz Madrida. Navodno probleme s gležnjem ima Kylian Mbappe, ali on će najvjerojatnije ipak biti spreman.

Međutim, i na Santiagu Bernabeuu imaju punu torbu problema s ozlijeđenim igračima. Bitku s vremenom vode čak trojica prvotimaca – Luka Modrić, Toni Kroos i Marcelo. Iako su u utorak iz Madrida stizale optimistične vijesti u svezi Modrićeva oporavka, situacija se u međuvremenu zakomplicirala. Ozljeda butnog mišića delikatnija je nego što se mislilo tako da je oporavak hrvatskog reprezentativca do utakmice s PSG-om pod velikim upitnikom. Zinedine Zidane morat će odlučiti isplati li mu se forsirati s Modrićem ili će pak potražiti drugo rješenje.

Zidane na mukama, drhti i hrvatski izbornik

Zna se koliko Modrić znači za igru Reala, ali isto tako postoji rizik da pogorša ozljedu i na duže vrijeme ispadne iz momčadi, a možda i ugrozi nastup na Svjetskom prvenstvu. Kako stoje stvari, to uopće nije pretjerivanje. Vjerujemo da hrvatski izbornik Zlatko Dalić zbog toga navija da Zidane ipak poštedi Modrića i ne ide u rizik kojim bi mogao „osakatiti“ i Real i hrvatsku reprezentaciju. Osim toga, ostaje pitanje koliko bi Modrić mogao pomoći u situaciji kada nije sasvim fit?

Zinedine Zidane i Luka Modrić (Foto: AFP) Zinedine Zidane i Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

To je, naravno, pogled iz hrvatskog kuta. Iz Zidaneovog i Perezovog situacija izgleda dosta drugačije. Za njih je to utakmica kojom spašavaju sezonu i stoga gledaju da imaju na raspolaganju udarne snage. Jer, ako ispadnu, za Madriđane bi ti bio strašan udarac, pravi fijasko od sezone i sasvim sigurno bi uslijedile žestoke kritike madridskih medija i navijača.

Posljedice bi bile dalekosežne, Zidane bi bio visio kao luster i sasvim sigurno to želi izbjeći. Ni predsjedniku Perezu nije svejedno, jer dobro zna da se u Realu ne živi od prošlosti i da navijači lako mogu zamahati bijelim rupčićima, a tada dolazi u pitanje ne samo mandat trenera, nego i predsjednika.

Marcelo dobra vijest za Zidanea

Za Zidanea je ipak najvažnije da barem jedan od dva stožerna vezna igrača Reala, a to su Modrić i Kroos, bude na raspolaganju. U ovom trenutku se čini da je Nijemac puno bliže udarnom sastavu. Njegova ozljeda nešto je lakše prirode i zbog toga su mu šanse dosta veće. Njih dvojica još uvijek treniraju odvojeno od ostatka momčadi po posebnom programu.

Igrači Reala slave gol (Foto: AFP) Igrači Reala slave gol (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dobra vijest za Zidanea je ubrzani oporavak Marcela. Brazilski lijevi bek sudjelovao je u radu momčadi na današnjem treningu Reala i kako stvari stoje mogao bi čak dobiti pokoju minutu u ligaškoj utakmici protiv Getafea, koja se igra za vikend. Marcelo će do 6. ožujka i obračuna s PSG-om na Parku prinčeva vjerojatno biti potpuno spreman.

S obzirom na to da trojica važnih igrača imaju većih ili manjih problema s ozljedama, teško je reći u kojoj postavi će Real istrčati na Park prinčeva. Postoji nekoliko kombinacija. Keylor Navas bit će na golu, Carvajal na desnom boku, a Varane i Ramos sačinjavat će stoperski par. To je sigurno ako ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, kakvih ozljeda i slično.

Postava za Pariz

Kako rekosmo, Marcelo će najvjerojatnije biti spreman, ako slučajno ne bude, na njegovo mjesto mogao bi Theo Hernandez ili Nacho. Casemiro će biti središnji vezni, a desno u sredini zaigrat će Modrić, ako se oporavi, ako ne, mogao bi uskočiti Kovačić ili Lucas. Na desnoj strani bit će Kroos, ako ipak ne bude spreman, to će mjesto najvjerojatnije zauzeti Asensio.

U vrhu napada postoji nekoliko kombinacija: klasični BBC raspored - Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale. Madridski mediji također spekuliraju da bi Ronaldo mogao desno, Isco ili Lucas u sredinu, a lijevo Benzema ili Bale. Postoji još nekoliko varijacija, posebice ako dođe do promjene rasporeda i Real zaigra u 4 – 4 – 2 formaciji. U tom slučaju bi Ronaldo mogao biti u vršku napada, na mjestu klasičnog centarfora.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider