Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U PSG-u nezadovoljni

Liječnik službeno objavio koliko neće biti Neymara: Je li upitno i Svjetsko prvenstvo?!

Najskuplji nogometaš svijeta vratio se u domovinu i saznao ne baš lijepu dijagnozu.

Neymar u kolicima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Oporavak od loma desnog stopala najskupljeg nogometaša na svijetu, brazilskog napadača Neymara (26) trajat će oko tri mjeseca, izjavio je liječnik brazilske reprezentacije Rodrigo Lasmar u četvrtak.

Neymar je igrajući za Paris SG prošloga vikenda u derbiju francuskog nogometnog prvenstva protiv Marseillea zadobio lom prsta te istegnuće gležnja na desnoj nozi zbog čega je otputovao kući u Brazil, a nakon što ga je pregledao, dr. Lasmar je odlučio kako se Neymar mora podvrgnuti operaciji koja će se obaviti u subotu u Belo Horizonteu.

"Duljina oporavka ovisit će o tome kako će proteći operacija, ali trenutačno procjenjujemo kako će trajati između dva i pol i tri mjeseca. Smatramo kako će imati dovoljno vremena da se pripremi za nastup na Svjetskom prvenstvu na koje bi trebao doći u vrhunskoj kondiciji", izjavio je Lasmar.

Trener ga okrznuo u izjavi

U PSG-u ne kriju nezadovoljstvo. Trener Unai Emery kao primjer je naveo Goncala Guedesa, PSG-ova igrača na posudbi u Valenciji, napominjući kako je "Guedes s istom ozljedom igrao neko vrijeme prije nego li je otišao na operaciju".

Moguće je da bi s ovom vrstom ozljede Neymar možda i mogao zaigrati u uzvratu osmine finala Lige prvaka protiv Reala, ali očito nije želio riskirati, da mu se ne dogodi neko pogoršanje zbog kojeg bi morao propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje će Brazil prvu utakmicu igrati 17. lipnja protiv Švicarske.

Prema prvotnim prognozama, Neymarov oporavak je trebao trajati između mjesec i pol i dva mjeseca.

Prošloga ljeta Paris SG je platio Barceloni 222 milijuna eura za Neymara čime je on postao uvjerljivo najskuplji igrač u povijesti.

Do ozljede je Neymar postigao čak 28 pogodaka uz 16 asistencija za PSG ove sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider