Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igre i igrice pred veliki meč

Folirao Neymar ili ne, Real može odahnuti: Zidane dobio radosnu vijest!

U Madridu vlada lagani skepticizam i nepovjerenje što se tiče Neymarove ozljede i pitanja hoće li nastupiti protiv Reala.

Galerija Zinedine Zidane i Luka Modrić (Foto: AFP) Toni Kroos i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) +4 Cristiano Ronaldo protiv PSG-a (Foto: AFP)

Iako ima podosta onih u Madridu koji sumnjaju da je Neymar teže ozlijeđen te ističu da mu ne bi bilo prvi put da glumata i prenaglašava situaciju kako bi bio u središtu pozornosti i uspavao suparnika, Brazilac je prema službenom izvješću PSG-a pretrpio uganuće gležnja i fisuru pete metatarzalne kosti. 

PSG planira senzacionalnu trampu kako bi zadovoljio Neymara: Ludost ili pravi potez?

To prema procjenama nekih stručnjaka znači da će se jako teško oporaviti za uzvratni okršaj s Realom u Ligi prvaka te da eventualno može igrati pod injekcijama, a tada će riskirati duže izbivanja s terena i ugrozit će nastup na Svjetskom prvenstvu.

Hoće li Neymar čudesno ozdraviti?

Madridski skeptici tvrde da su sumnje tim izraženije jer je Neymarov gležanj osvanuo na društvenim mrežama, a primjeri iz prošlosti pokazuju da kada „reklamira“ ozljedu, onda obično slijedi čudesni oporavak i nastup.

Thiago Silva i Neymar (Foto: AFP) Thiago Silva i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Neymarovi kritičari upozoravaju da je Brazilac nadaleko poznat po tome da uvijek želi biti u središtu pozornosti, a da mu je ozljeda gležnja došla kao naručena da preuveliča stvar krokodilskim suzama i privuče na sebe pažnju cijelog svijeta.

Sumnjaju da je to samo jedan iz arsenala marketinških trikova Neymara i njegovih PR suflera, slično kao i kada mijenja kopačke usred utakmice. Ističu da se mediji sada najviše bave Brazilcem i njegovom utrkom s vremenom, a da su ostali igrači i čitava utakmica pali u drugi plan. Činjenica jest da je glavno pitanje hoće li Neymar biti spreman ili neće.

Tko će zamijeniti Neymara?

Vidjet ćemo tko će biti u pravu i hoće li Neymar doista zaigrati kao da ništa nije bilo, ali ako PSG ne drži figu iza leđa i ako su liječničke procjene ispravne, Unai Emery mora razmišljati o tome tko će zamijeniti Brazilca i kakvu će taktiku složiti za uzvrat.

Prvi su kandidati Angel Di Maria, Julian Draxler i Javier Pastore. Argentinac je igrao u osam od deset slučajeva kada je Neymar bio izvan momčadi i stoga se čini prvom opcijom. U tom bi slučaju Kylian Mbappe mogao otići na lijevu Neymarovu stranu, a Di Maria na desnu.

Angel Di Maria slavi pogodak (Foto: AFP) Angel Di Maria slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako se Emery odluči za Draxlera, Mbappe bi ostao na desnoj, a Nijemac bi otišao na lijevu stranu. Kada je u momčadi, Pastore obično igra na lijevoj strani, ali ima drugačiju ulogu od Neymara. Teško da će dobiti šansu ispred Di Marije i Draxlera.

Španjolski trener možda se odluči za promjenu sustava, moguće je da razmišlja o rasporedu 4-4-2 gdje će uz Edinsona Cavanija u vršku napada zaigrati Mbappe, te s četiri klasična veznjaka, ali i to će se teško dogoditi.

Zidane može odahnuti

PSG ima svojih problema, najveći je Neymar, ali ni Zinedine Zidane nije bez briga, no čini se da može odahnuti. Marcelo, Toni Kroos i Luka Modrić oporavljaju se od ozljeda, međutim najnovije informacije govore da će sva trojica biti spremna za okršaj s PSG-om.

Zidane ništa ne smije prepustiti slučaju, Real protiv PSG-a spašava sezonu i za tu utakmicu želi imati najbolje igrače potpuno orne i spremne. Stoga logično zvuči informacija da će Zidane dozirati Cristiana Ronalda. Portugalac navodno neće biti u postavi za ligašku utakmicu s Espanyolom, najvjerojatnije neće ni putovati u Barcelonu kako bi se što kvalitetnije odmorio.

Ronaldo odmara

Ronaldo će vjerojatno nastupiti protiv Getafea za vikend. Ta se utakmica igra na Santiago Bernabeuu i ne bi trebala biti preteška za Kraljeve. Nisu samo navijači Reala skeptični prema težini Neymarove ozljede. Neke informacije iz Madrida govore da su u Realu također vrlo oprezni što se toga tiče. Nitko to ne želi javno reći, ali osjeća se lagani skepticizam i nepovjerenje. Taktičke igre i "pile naopako" prije su pravilo nego iznimka u nogometu.

„Želim Neymaru da se što bolje oporavi i da zaigra protiv nas“, korektno je izjavio Zidane koji će zacijelo spremiti „kraljevsku momčad“ za sve opcije. Kako stvari stoje, Real će biti kompletan, a to nije dobra vijest za Parižane.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX